Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Chicago uradno potrdil Gorana Dragića, zdaj naj on še euro

Pri enem od najslavnejših moštev v ligi NBA bo slovenski košarakarski zvezdnik nosil dres s št. 7.
Goran Dragić (levo) bo pri svojem šestem klubu v ligi NBA znova nosil dres s št. 7. FOTO: Steve Mitchell /Usa Today Sports
Goran Dragić (levo) bo pri svojem šestem klubu v ligi NBA znova nosil dres s št. 7. FOTO: Steve Mitchell /Usa Today Sports
G. N., STA
3. 8. 2022 | 11:00
3. 8. 2022 | 11:02
2:02

Chicago Bulls je ponoči uradno potrdil prihod slovenskega košarkarskega reprezentanta Gorana Dragića. Izkušeni 36-letni branilec je selitev v vetrovno mesto potrdil že v začetku julija, zdaj pa je jasno, da bo Slovenec z »biki« podpisal enoletno pogodbo, vredno 2,9 milijona dolarjev (2,85 milijona evrov).

Dragić se k Chicagu seli iz Brooklyna, pred tem pa je v ligi NBA igral še za Phoenix, Houston, Miami in Toronto. Igral bo že svojo 15. sezono v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu. V tem obdobju je v povprečju dosegal 13,7 točke na tekmo. V lanski sezoni je za Brooklyn v povprečju dosegal 7,5 točke in 4,1 podaje na tekmo.

V sezoni 2017/18, ko je igral v Miamiju, je nastopil tudi na tekmi vseh zvezd. Vročici je leta 2020 pomagal priti tudi do finala, kjer je klonila proti Los Angeles Lakers.

Zdaj bo kapetan evropskih prvakov iz Istanbula leta 2017 oblekel dres Chicaga, ki ga je nekdaj za kratek čas nosil še en Slovenec Boris Gorenc (pred sezono 1997/98). Chicago je na Twitterju potrdil, da bo Dragić nosil številko sedem, poročajo ameriški mediji. To je v preteklosti v tem moštvu nosil tudi nekdanji jugoslovanski reprezentant, Hrvat Toni Kukoč.

V prejšnji sezoni je Chicago redni del sezone končal na šestem mestu s 46 zmagami, v prvem krogu končnice pa je izpadel proti Milwaukeeju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine