Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Celjanke premočne tudi na Gorenjskem

Košarkarice Cinkarne Celja so na drugi finalni tekmi državnega prvenstva za 25 točk ugnale Triglav, naslov bodo lahko ubranile že v torek doma.
Celjanke so na pragu novega naslova. FOTO: ŽKK CC
Celjanke so na pragu novega naslova. FOTO: ŽKK CC
P. Z., STA
2. 5. 2021 | 16:32
2:11
V drugi finalni tekmi 1. slovenske košarkarske lige za ženske je Cinkarna Celje v Kranju premagala Triglav z 68:43 in v zmagah povedla z 2:0. Tretja finalna tekma bo v torek, 4. maja v Celju.

Po gladki zmagi branilk naslova državnih prvakinj na prvi tekmi finala v Celju, je ekipa Triglava na drugi tekmi z določenimi prilagoditvami želela iztržiti bolj ugoden rezultat. A so bile Celjanke tudi v drugo bolj kvalitetne nasprotnice in si zagotovile še drugo zmago v finalni seriji.

V prvi četrtini so sicer bolje začele Kranjčanke in povedle z 10:6, vendar so Celjanke odgovorile z delnim rezultatom 15:0 in domači ekipi niso dovolile odprtih metov, s tem pa so si že v prvi četrtini nabrale prednost 15 točk. Druga četrtina je bila bolj izenačena, a so igralke iz Celja še vedno kontrolirale potek srečanja in še rahlo povišale prednost na okroglih 20 točk ob koncu prvega polčasa.



V tretji četrtini sta se ekipi izmenjavali pri izmenjavi izgubljenih žog, na začetku so Kranjčanke zmanjšale zaostanek na 16 točk, proti koncu četrtine pa so se Celjanke, ki so sicer v tretji četrtini izgubile največ žog, zbrale in prednost povišale na 25 točk ob zvoku sirene za konec tretje četrtine (35:60). V zadnjih desetih minutah so gostje, ki imajo daljšo klop in prednost v kakovosti, tekmo mirno pripeljale do konca in so tako le še eno zmago oddaljene do novega naslova državnih prvakinj.

Najboljši strelki pri Triglavu sta bili Rebeka Abramovič z 11 in Manca Vrečer z 10 točkami. Pri Celjankah se je napadalno najbolj izkazala Snežana Bogićević, ki je dosegla 18 točk, sledila ji je Lea Debeljak z 12.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine