Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Derbiji s Crveno zvezdo jim nikakor niso usojeni

Beograjčani so še enkrat preložili dvoboj lige ABA s Cedevito Olimpijo, košarkarji Krke jutri gostujejo pri Partizanu.
Jaka Blažič je dve sezoni branil barve Crvene zvezde, zato se je veselil dvoboja z Beograjčani. FOTO: Cedevita Olimpija
Jaka Blažič je dve sezoni branil barve Crvene zvezde, zato se je veselil dvoboja z Beograjčani. FOTO: Cedevita Olimpija
2. 4. 2021 | 18:41
2. 4. 2021 | 20:38
3:30
V normalnih časih so se košarkarji prebijali od tekme do tekme s pisanimi učinki, zdaj si utirajo pot od testiranja do testiranja in od enega vladnega odloka do drugega. Cedevita Olimpija in Krka sta do nadaljnjega ostali brez nastopov v slovenskem prvenstvu, za katerega ni jasno, kdaj se bo nadaljevalo, Novomeščani pa bodo konec tedna med redkimi privilegiranci, ki bodo lahko konec tedna stopili na igrišče. Ljubljančani so namreč ostali brez težko pričakovanega derbija 24. kola lige ABA zaradi štirih okužb s koronavirusom pri Crveni zvezdi.

Po uradnem sporedu regionalnega prvenstva so na sporedu le še tri kola, a to velja le za Mego in Borac, ki sta edina odigrala vse tekme. Drugim se je nabrala cela kopica preloženih dvobojev, med največjimi zamudniki pa je Cedevita Olimpija, saj jih mora odigrati še šest. Najbolj se ji izmikajo soočenja s Crveno zvezdo, s katero se v tej sezoni še ni pomerila, saj je zaradi podobnih razlogov odpadlo že soočenje 11. kola, ki naj bi bilo zdaj na sporedu 14. t. m., tik po gostovanjih pri Budućnosti in Mornarju.
 

Izgubljajo tekmovalni ritem


Beograjčani so sicer v četrtek ugnali Maccabi s 76:64 v evroligi, a medtem ko so jim v Stožicah priskočili na pomoč, da bi lahko po zaprtju Slovenije pripotovali v Ljubljano, se jim je znova zalomilo. Še bolj pa morda Cedeviti Olimpiji, saj je prejšnji teden morala preložiti gostovanje pri Ciboni zaradi pozitivnih primerov v lastnih vrstah in vse bolj izgublja tekmovalni ritem. Po soočenju z Zadrom se je namreč pomerila le še s Krko za točke slovenske lige 23. t. m.

Jutri naj bi košarkarski navdušenci videli vsaj slovensko-srbski dvoboj med Partizanom in Krko. V Novem mestu so gostitelji zmagali z 69:50, zato so črno-beli željni revanše, Dolenjci pa so del druščine šestih moštev, ki beži od predzadnjega mesta in dodatnih kvalifikacij za obstanek, zato si niti ne morejo privoščiti, da ne bi upali na presenečenje.

Krkin trener Dalibor Damjanović napoveduje: »Na naši prvi tekmi smo pokazali, da lahko igramo s Partizanom. V Beograd gremo z enakim razmišljanjem. Iskali bomo svojo priložnost skozi celo tekmo. Morali bomo biti zbrani in vztrajni vseh 40 minut, če bo treba, pa tudi več.«

Pari 24. kola lige ABA, sobota: Borac – Zadar (12), Partizan – Krka (21); nedelja: Budućnost – Mega (12), Igokea – Cibona (19); ponedeljek: FMP – Mornar (18); neodigrano – Split : Koper Primorska 20:0 b. b.; preloženo: Cedevita Olimpija – Crvena zvezda;

Vrstni red: Crvena zvezda 18:3, Igokea 18:4, Budućnost 17:3, Mornar 17:5, Cedevita Olimpija 16:4, Mega 14:9, Partizan 9:13, FMP 8:14, Split 8:15, Cibona in Krka po 7:14, Zadar 7:15, Borac 7:16, Koper Primorska 0:24.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine