Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Cedevita Olimpija in Krka danes za prvo lovoriko sezone

Najboljši moštvi minule košarkarske sezone na domačih parketih se bosta v Laškem ob 18. uri pomerili za superpokalno lovoriko. Favorit je Cedevita Olimpija.
V zasedbi Ljubljančanov bodo več priložnosti dobili domači igralci. FOTO: Cedevita Olimpija
V zasedbi Ljubljančanov bodo več priložnosti dobili domači igralci. FOTO: Cedevita Olimpija
N. Gr.
17. 9. 2024 | 10:00
1:47

Danes ob 18. uri se v dvorani Tri lilije v Laškem s superpokalnim srečanjem Cedevite Olimpije in Krke tudi uradno začenja nova košarkarska sezona na domačih tleh. Favoriti so košarkarji iz Ljubljane, ki želijo sezono otvoriti z zmago.

»Zaradi omejitve števila tujih košarkarjev bo ta tekma priložnost za nekatere domače igralce, ki so imeli težave s poškodbami, da se tudi meni kot trenerju prikažejo v dobri luči,« napoveduje strateg Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović, njegov trenerski kolega na novomeški klopi Dejan Jakara, ki je v Krko prišel iz podgoriškega SC Derbyja, pa dodaja: »Cedevita Olimpija je povsem druga ekipa kot lani, igrajo košarko, ki temelji na fizični in tranzicijski igri, to nam bo delalo največ težav. V napadu moramo igrati zelo pametno, da bi jim lahko parirali.«

Dejan Jakara bo v novi sezoni vodil Krko s klopi. FOTO: ABA
Dejan Jakara bo v novi sezoni vodil Krko s klopi. FOTO: ABA

Moštvo iz Stožic ima v vitrinah 12 lovorik za zmagovalca superpokala, Krka je to tekmovanje dobila petkrat. Za obe moštvi bo to tudi zadnji preizkus pred začetkom sezone v ligi ABA, Ljubljančani v nedeljo ob 21. uri gostujejo v Srbiji pri FMP-ju, Krka pa ob 19. uri v Novem mestu gosti Mego.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine