Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Bojeviti zmaji so si proti prvakom evrolige prislužili aplavz

Na turnirju evroligaških zvezdnikov v ljubljanskem Tivoliju je Panathinaikos z 81:76 ugnal Cedevito Olimpijo, ki se je domači publiki predstavila v dobri luči.
Rok Radović v boju za žogo. FOTO: Cedevita Olimpija
Rok Radović v boju za žogo. FOTO: Cedevita Olimpija
6. 9. 2024 | 20:05
6. 9. 2024 | 21:25
2:51

Ljubitelji košarke se v teh dneh v Tivoliju z nostalgijo spominjajo večerov, ko se je v nabito polni dvorani igrala evroligaška košarka. Cedevita Olimpija namreč gosti pripravljalni turnir, na njem nastopajo še Anadolu Efes, Bayern in prvaki evrolige Panathinaikos, ki so bili prvi tekmeci zmajev in polfinalni obračun dobili z 81:76.

image_alt
V Tivoliju s prvaki za spomin na zlate evroligaške dni

Varovanci Zvezdana Mitrovića so se predstavili v dobri luči, črnogorski strateg je priložnost ponudil dvanajstim igralcem, le Gregor Glas, ki ima manjše težave z mišico, je ostal na klopi. V prevetrenem moštvu je bil najboljši strelec »staroselec« Dewayne Stewart (14 točk), edini tujec, ki je v Ljubljani ostal tudi po lanski sezoni, dober vtis je pustil tudi slovenski reprezentant Aleksej Nikolić.

»Tekme proti tako kakovostnim nasprotnikom najbolje pokažejo, kje smo. Imamo še veliko rezerv, mislim pa, da bo naša največja prednost dolga in kakovostna rotacija, ki smo jo pokazali tudi tokrat,« je bil s predstavo proti grškemu velikanu, ki je z meti enega najboljših igralec evrolige zadnjih let Lorenza Browna (letna plača 2 milijona evrov) do zmage prišel šele v zaključku tekme, zadovoljen slovenski branilec.

Aleksej Nikolić je pokazal nekaj lepih potez. FOTO: Cedevita Olimpija
Aleksej Nikolić je pokazal nekaj lepih potez. FOTO: Cedevita Olimpija

Prvi obrisi taktičnih zamisli Mitrovića so že vidni, predvsem v prvem polčasu so Ljubljančani dobro igrali v obrambi, na kateri temelji filozofija Črnogorca, sledili so številni hitri prehodi v napad, ki jih je strokovno vodstvo (zaman) obljubljalo že lani. V drugem polčasu so se predvsem pod košem v raketi pokazale določene vrzeli, a ima Olimpija še nekaj (tudi kadrovskih) rezerv. Izpostaviti pa velja zelo aktivno predstavo šele 17-letnega Francoza Joana Beringerja, ki je na treningih navdušil Mitrovića, ta pa mu je proti Panathinaikosu namenil dobrih 10 minut igre, v katerih je dosegel štiri točke.

Jutrišnji spored s tekmama za 3. mesto in finalom, nasprotnik Cedevite Olimpije bo znan po večerni tekmi Anadolu Efes – Bayern, se bo začel ob 16. uri.

Cedvita Olimpija – Panathinaikos 76:81 (23:17, 43:44, 65:67)
Stewart 14, Nikolić, Robinson in Lemar 11; Mitoglu 19, Brown 18.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine