Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Brez Luke Dončića veliko slabši, prihranili so ga za mundial

Visoka poraza na turnirju Španiji dodatno opozorila na težave slovenskih košarkarjev. Aleksander Sekulić želi, da bi kapetan pričakal SP povsem zdrav.
Gregor Glas (levo) se je z zelo dobro predstavo proti ZDA močno približal kadru, ki bo igral na svetovnem prvenstvu. FOTO: FEB
Gregor Glas (levo) se je z zelo dobro predstavo proti ZDA močno približal kadru, ki bo igral na svetovnem prvenstvu. FOTO: FEB
14. 8. 2023 | 05:00
22. 8. 2023 | 21:14
4:49

V nadaljevanju preberite:

Pred torkovim odhodom slovenskih košarkarjev na Japonsko, kjer se bodo v soboto pomerili z domačo reprezentanco v Tokiu, je že jasno, da bodo tretjič – po EP 1995 (2:6) in SP 2010 (6:9) – pričakali začetek velikega tekmovanja z negativno bero v pripravljalnih nastopih. Pred prvo tekmo na svetovnem prvenstvu 26. t. m. proti Venezueli so iztržili dve zmagi proti Kitajski in Črni gori, po dveh porazih z Grčijo pa so klonili še proti Španiji z 79:99 in ZDA z 62:92. Rezultata iz Malage lahko v dobršni meri pripišemo kakovosti tekmecev in padcema v finišu dvobojev, proti Američanom tudi odsotnosti kapetana Luke Dončića.

Proti ZDA je slovenska reprezentanca klonila s tretjim največjim zaostankom v svoji zgodovini. Kako ga je videl selektor Aleksander Sekulić in kako je pojasnil Dončićev počitek? Dobili smo potrditev, da imajo Američani sicer mlado, a zelo kakovostno moštvo. Drži, da je Dončič še precej večji zvezdnik kot vsi letošnji aduti ZDA, toda Slovenija v soboto ni mogla poslati v ogenj niti enega košarkarja iz lige NBA, v evroligi sta v prejšnji sezoni igrala le Klemen Prepelič in Mike Tobey. Kdo je bil prvo slovensko ime dvoboja?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine