Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Grčija brez prvega zvezdnika Antetokounmpa

Košarkar moštva Milwaukee Bucks še ni nared po operaciji na kolenu.
Giannis Antetokounmpo po operaciji ni nared, da bi za Grčijo igral na svetovnem prvenstvu. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Giannis Antetokounmpo po operaciji ni nared, da bi za Grčijo igral na svetovnem prvenstvu. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Š. R., STA
11. 8. 2023 | 15:39
22. 8. 2023 | 21:02
2:20

Košarkarska reprezentanca Grčije bo na bližnjem svetovnem prvenstvu na Filipinih, Japonski in Indoneziji igrala brez prvega zvezdnika in kapetana Giannisa Antetokounmpa. Ta je na instagramu sporočil, da po operaciji na kolenu še ni povsem nared in je prisiljen izpustiti SP, ki se bo začelo 25. avgusta.

»Vsi vedo, da se moja strast in ljubezen do reprezentance nikoli ni in ne bo spremenila. Od konca sezone v ligi NBA sem svoje telo potiskal do skrajnih meja, da bi bil igralec, ki bi moral biti, da ekipi pomagam doseči zastavljene cilje. A po mesecih dela in številnih sestankih z zdravniškim osebjem je jasno, da nisem pripravljen tekmovati na ravni, ki jo potrebujem za udeležbo na SP,« je zapisal grški zvezdnik ekipe Milwaukee Bucks.

»To ni bila izbira, temveč edina možnost, da si zagotovim vrnitev na raven košarke, za katero sem si v svoji dosedanji karieri tako trdo prizadeval. Nad tem sem izredno razočaran, vendar je bila to odločitev, ki smo jo sprejeli skupaj z zdravniškim osebjem. Še naprej se bom trudil, da bom pripravljen na naslednji klic reprezentance. Osebni in ekipni končni cilj je uvrstitev na olimpijske igre leta 2024, zato mi bo v čast naslednje leto zastopati svojo reprezentanco,« je še dodal 28-letnik.

V sklopu priprav na SP se je grška izbrana vrsta dvakrat merila tudi s slovensko. Obakrat so bili boljši Grki. Najprej so bili v Stožicah boljši z 98:91, v Atenah pa 88:77. Na tej tekmi jo je skupil tudi Vlatko Čančar, ki se je resneje poškodoval.

V skupinskem delu prvenstva se bo Grčija merila z reprezentancami ZDA, Jordanije in Nove Zelandije.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine