Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Biki z Dragićem po preobratu gladko odpravili zadnje finaliste lige NBA

Košarkarji moštva Chicago Bulls so slavili zanesljivo zmago v ligi NBA. Denver Nuggets so doživeli visok poraz, ki ga je Vlatko Čančar spremljal le s klopi.
Goran Dragić (med pogovorom s trenerjem Billyjem Donovanom) je k zmagi Chicaga prispeval sedem točk. FOTO: Jim Rassol/Usa Today Sports
Goran Dragić (med pogovorom s trenerjem Billyjem Donovanom) je k zmagi Chicaga prispeval sedem točk. FOTO: Jim Rassol/Usa Today Sports
25. 10. 2022 | 06:58
25. 10. 2022 | 07:42
3:10

Košarkarji moštva Chicago Bulls so s slovenskim asom Goranom Dragićem na čelu slavili zanesljivo zmago v ligi NBA, potem ko so pred svojimi navijači s 120:102 odpravili Boston Celtics. Igralci kluba Denver Nuggets, katerega član je tudi Vlatko Čančar, pa so na gostovanju pri Portland Trail Blazers doživeli pravi polom (110:135).

Biki so začeli izjemno slabo in zaostajali že za 19 točk (16:35), uvodno četrtino pa izgubili s 30:39. V nadaljevanju so zaigrali bistveno bolje in tekmecem pokazali, kdo je gospodar United Centra. Dragić je na parketu prebil 17 minut in dosegel sedem točk (prosti meti: 3:4, za dve: 2:6, za tri: 0:1). V statistiko je vpisal še šest asistenc.

Največ točk je k zmagi Chicaga prispeval Američan DeMar DeRozan (25 točk), Črnogorec Nikola Vučević je k uspehu dodal 18 točk. »To je korak k temu, kar poskušamo zgraditi. Menim, da kot moštvo še nismo našli prave identitete. Še vedno je pred nami nekaj dela, iskanje novih poti. Na tem moramo delati. Še velikokrat bomo v takšnem položaju. Vsakič moramo poskušati najti način, kako se odzvati. Tokrat nam je uspelo,« je po tekmi razmišljal Vučević, ki je prav včeraj praznoval 32. rojstni dan.

Najbolj razpoloženi košarkar pri Keltih, ki so se v prejšnji sezoni lige NBA prebili do velikega finala, v katerem so z 2:4 v zmagah izgubili proti Golden State Warriors, je bil Američan Jayson Tatum (26 točk).

Košarkarji Denverja niso znali zaustaviti Damiana Lillarda. FOTO: Jaime Valdez/Usa Today Sports
Košarkarji Denverja niso znali zaustaviti Damiana Lillarda. FOTO: Jaime Valdez/Usa Today Sports

Vlatko obsedel na klopi

Čančar ni dobil priložnosti za dokazovanje. Pri Portlandu je blestel ameriški as Damian Lillard, ki je zbral 31 točk. Jusuf Nurkić, reprezentant BiH, je dodal 13 točk. V Denverjevem dresu je bil s 26 točkami najbolj učinkovit Američan Aaron Gordon, precej manjši kot običajno pa je bil prispevek Srba Nikole Jokića, ki je v 27 minutah zmogel devet točk.

Drugi izidi – Philadelphia 76ers : Indiana Pacers 120:106, Miami Heat : Toronto Raptors 90:98, New York Knicks : Orlando Magic 115:102, Houston Rockets : Utah Jazz 114:108, Memphis Grizzlies : Brooklyn Nets 134:124, Minnesota Timberwolves : San Antonio Spurs 106:115.

Lestvico zagotavlja Sofascore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine