Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Luki Dončiću so izziv zmage, ne zvezdniki v nasprotnem moštvu

Poraz v Phoenixu je izučil košarkarje Dallasa, z Memphisom in Jajem Morantom so pometli parket. Luka učinkovito lovi Gogija.
Luka Dončić je na prvih dveh tekmah sezone dosegel v povprečju 33,5 točke, Ja Morant (12) se mu je v Dallasu zgolj čudil. Foto Kevin Jairaj/USA Today Sports
Luka Dončić je na prvih dveh tekmah sezone dosegel v povprečju 33,5 točke, Ja Morant (12) se mu je v Dallasu zgolj čudil. Foto Kevin Jairaj/USA Today Sports
23. 10. 2022 | 16:52
23. 10. 2022 | 16:59
4:52

V nadaljevanju preberite:

V drugem poskusu je Luka Dončić le dočakal prvo zmago v svoji peti sezoni v ligi NBA. In ne le to, košarkarji Dallasa so s 137:96 pretvorili v prah in pepel gostujoče tekmece iz Memphisa, slovenski zvezdnik pa je gladko dobil branilski dvoboj z Jajem Morantom, ki je večer poprej nasul Houstonu 49 točk. Mimogrede je s soigralci potrdil, da je bil poraz v Phoenixu po zapravljeni prednosti 22 točk dobra šola za vse.

Dončić je dosegel 21 točk v prvih osmih minutah tekme in tretjič, odkar igra pod ameriškimi obroči, presegel mejo 20 točk že v uvodni četrtini. Njegov rekord v začetnih 12 minutah igre ostaja z dvoboja z LA Clippers 11. februarja letos. Zakaj je tokrat igral le 30 minut? Zakaj ne išče vzporednic s pol leta mlajšim in 13 cm nižjim Morantom? Med soočenjem z Memphisom je prebil mejo 7000 točk na tekmah rednega dela prvenstva in je na 635. mestu lestvice najučinkovitejših strelcev vseh časov. Za koliko točk zaostaja za Goranom Dragićem?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine