Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Barcelona pojasnila zaplet s Heurtelom

Španski košarkarski klub je svojega francoskega igralca po tekmi pustil v Istanbulu, ker se je skrivoma dogovarjal za prestop k Realu.
Thomas Heurtel pri Barceloni nima prihodnosti. FOTO: Euroleague.
Thomas Heurtel pri Barceloni nima prihodnosti. FOTO: Euroleague.
23. 12. 2020 | 12:06
23. 12. 2020 | 12:11
1:52
Košarkarski klub Barcelona je v sporočilu za javnost pojasnil svojo odločitev, zakaj je svojega francoskega člana Thomasa Heurtela po torkovi evroligaški tekmi pustil v Istanbulu.

Izkušeni 32-letni košarkar za Katalonce igra od leta 2017, v zadnjem obdobju pa se je znašel na stranskem tiru. Francoz zato ni bil izbran za evroligaški dvoboj z Anadou Efesom, a mu je vodstvo kluba dovolilo, da z ekipo odpotuje v Istanbul, saj je njegova agencija Beobasket trdila, da bo imel pogovore s Fenerbahčejem.

Pri Barceloni so kasneje izvedeli, da to ne drži in da se Heurtel dogovarja z njihovim rivalom Realom iz Madrida, zato so Francozu preprečili, da bi se z ekipo po tekmi vrnil v Španijo.

Njihova poteza je sprožila zgražanja in javno so se odzvali številni profesionalni košarkarji, tudi Francoz Evan Fournier iz Orlanda, ki je na Twitterju objavil: »Žalostna organizacija.«


Sedaj so pri Barceloni predstavili svojo plat zgodbe in pojasnili, da so Hertelu preprečili vrnitev z ekipo zaradi kršenja dogovora, svojemu košarkarju pa so zagotovili nastanitev v hotelu in karto za sredin let, tako da se bo brez težav vrnil v Barcelono.

Barcelona je v evroligi z 11 zmagami in 5 porazi na drugem mestu, boljši izkupiček ima le CSKA Moskva (13:3).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine