Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Wout van Aert ugnal Tadeja Pogačarja

Kolesarsko klasiko po Bretaniji je dobil Belgijec Wout van Aert (Jumbo Visma), v času zmagovalca sta skozi cilj prišla Slovenca Tadej Pogačar in Jan Tratnik.
Wout van Aert je letošnjo dirko po Franciji sklenil v zeleni majici najboljšega v točkovnem seštevku. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Wout van Aert je letošnjo dirko po Franciji sklenil v zeleni majici najboljšega v točkovnem seštevku. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Š. R., STA
28. 8. 2022 | 17:13
28. 8. 2022 | 17:19
1:18

Belgijec Wout van Aert  je zmagovalec nedeljske enodnevne klasične kolesarske dirke po Bretanji. Eden najbolj raznovrstnih kolesarjev na svetu je v ciljnem šprintu 254,8 km dolge dirke svetovne serije v okolici Plouaya premagal Francoza Axla Laurenca (B&B Hotels KTM) in Danca Alexandra Kampa (Trek Segafredo).

Sedemindvajsetletni Belgijec je dosegel 39. zmago v svoji poklicni karieri. Na tokratni kolesarski klasiki so nastopili tudi štirje Slovenci. Med njimi je bil najbolj aktiven Jan Tratnik (Bahrain Victorious), ki je v času zmagovalca zasedel 13. mesto.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je dirko končal na 88. (+3:09), Matevž Govekar (Bahrain Victorious) na 128. (+11:17), medtem ko Luka Mezgec (BikeExchange Jayco) ni končal preizkušnje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine