Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Van Aert že marca k Jumbu; Valverde in Landa na Giro

Svetovni prvak v ciklokrosu Wout van Aert bo že od marca prihodnje leto sotekmovalec Primoža Rogliča pri nizozemski ekipi Jumbo - Visma. 
Wout van Aert. FOTO: Reuters
Wout van Aert. FOTO: Reuters
18. 12. 2018 | 19:31
18. 12. 2018 | 19:47
1:59
Saga okrog prestopa Wouta van Aerta k nizozemskemu Lottu, ki se bo prihodnje leto imenoval Jumbo - Visma, je naposled dobila epilog. Van Aert je v letošnji sezoni na cesti dirkal za ekipo Verandas Willems, ki se je ob koncu sezone združila z ekipo Rompoot. Van Aertu združitev ni bila všeč in na sodišču mu je uspelo izničiti pogodbo, ki ga je na ekipo vezala tudi za prihajajočo sezono.

Nekaj časa je kazalo, da bo van Aert brez ekipe, tudi na dirkah ciklokrosa nastopa kot neodvisni kolesar brez ekipe. Z Lottom je imel že prej sklenjeno pogodbo od sezone 2020 dalje, zdaj pa so uspeli doseči dogovor, da bo že od 1. marca 2019 dirkal za nizozemsko ekipo in bo tako sotekmovalec Primoža Rogliča

Van Aert je svetovni prvak v ciklokrosu, lani pa je na klasikah navdušil tudi na cesti. Osvojil je deveto mesto na dirki po Flandriji in v žep pospravil tudi bronasto odličje z evropskega prvenstva, že v naslednji sezoni bo tako na klasikah močan adut Jumbo - Visme, kot se bo ekipa imenovala. 
 

Zvezdniška imena na Giru


Vse bolj jasno postaja, da se bo Roglič v prihodnji sezoni osredotočil na Giro. Tam bo konkurenca izjemna, nastopili bodo Tom Dumoulin, Simon Yates, Miguel Angel Lopez, Vincenzo Nibali, Ilnur Zakarin, ... Danes so iz španskega Movistara sporočili, da si bo kapetansko vlogo na rožnati pentlji razdelil zvezdniški dvojec Alejandro Valverde - Mikel Landa. Konkurenca bo tako na italijanskih cestah v maju izjemna in odličen preizkus za Rogliča, če so bo res odločil za Giro. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine