Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

V novomeško zasedbo se vračata Kump in Per

Kolesarje Adrie Mobila bosta v prihodnji sezoni okrepila Marko Kump in David Per, ki se vračata iz tujine. 
Marko Kump bo spet oblekel dres Adrie Mobil. FOTO: Mario Stiehl
Marko Kump bo spet oblekel dres Adrie Mobil. FOTO: Mario Stiehl
13. 11. 2018 | 11:46
13. 11. 2018 | 11:55
2:07
V novomeškem klubu v zadnjih dneh pospešeno oblikujejo ekipo za prihajajočo sezono, najprej se je na mesto športnega direktorja vrnil Branko Filip, ki je zdaj dobil še dve zelo pomembni okrepitvi. Razveselil se je lahko predvsem povratka Marka Kumpa, ki se ga je zaradi izvrstnih predstav v dresu Adrie prijel nadimek »dolenjska puščica«.

Kump je imel najboljšo sezono v karieri leta 2015, ko se je vrnil v Adrio iz tujine in dosegel kar 20 zmag. Nato je spet odšel na tuje, a se najprej v Lampreju, zatem v UAE Emirates in nazadnje še v CCC Sprandi Polkowice nikakor ni znašel. Kump bo med najbolj izkušenimi kolesarji v ekipi in tisti, ki bo nosil glavnino bremena v lovu na etapne zmage na največjih dirkah. 

»V Adrio Mobil se vračam z vedno istim razlogom, tukaj se počutim kot doma in prepričan sem, da je tudi to izrazito pomagalo pri vseh dobrih rezultatih, ki sem jih z ekipo dosegel v preteklosti. V tem okolju sem odraščal in tukaj so ljudje, ki so me naučili pomembnih vrednot - v povezavi s kolesarstvom in tudi izven športa. Verjamem, da bo prihodnje leto uspešno in upam, da bom povrnil zaupanje vsem, ki so mi na moji športni poti pomagali do točke, v kateri sem zdaj. Ekipa za naslednje leto je zelo kakovostna in se že veselim prvih priprav, ki so tik pred vrati,« je v izjavi po povratku na Dolenjsko povedal Kump.

V vrste Adrie Mobila se vrača tudi David Per, ki je v minulih dveh sezonah kolesaril v vrstah Bahrain Merida. Tam Per ni dobil prav veliko priložnosti, da bi se izkazal, a v Novem mestu verjamejo, da bo na nekoliko lažjih dirkah spet našel formo, s katero je dobil dirko po Flandriji za kolesarje do 23 let in zaradi česar je veljal za enega bolj obetavnih mladih kolesarjev v ekipi. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine