Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Pogačarjev najnižji utrip je znašal 37 utripov na minuto

Slovenski šampion tudi po zadnji, 25. zmagi v sanjski sezoni, v pogovorih za različne svetovne medije ostaja v središču pozornosti.
Tadej Pogačar bo po vsej verjetnosti naslednje leto naskakoval tudi zmago na tretji njavečji večetapni dirki po Španiji.FOTO:  Oscar Del Pozo/AFP
Tadej Pogačar bo po vsej verjetnosti naslednje leto naskakoval tudi zmago na tretji njavečji večetapni dirki po Španiji.FOTO:  Oscar Del Pozo/AFP
G. N.
17. 10. 2024 | 13:00
17. 10. 2024 | 13:07
1:36

Kolesarski šampion Tadej Pogačar tudi po koncu sijajne sezone ostaja v središču pozornosti. V Španiji, kjer ima status kolesarskega plenilca brez primere, je prvemu možu Vuelte Javierju Guillenu namignil, da bo naslednje leto najbrž tekmoval na dirki po Španiji.

Slovenski šampion je po zadnji, 25. zmagi v sezoni v pogovorih za različne medije razkrival tudi druge podrobnosti iz svoje šampionske podobe. Med drugim je povedal, kolikšen je njegov običajni  srčni utrip.

»Najnižji je znašal 37, toda moje povprečje znaša, mislim, da tudi ponoči, ko spim, 42, 43. Včasih se zbujam z utripom 48, 49, če sem bolan ali utrujen,« je odkril 26-letni trikratni zmagovalec največje večetapne dirke na svetu po Franciji. »Največji utrip sem dosegel, ko sem bil še mladinec in na kratkih dirkah. Znašal je 213 udarcev,« je še dodal Komendčan.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine