Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Tadej Pogačar udarni favorit za Zlato Kolo

Na ozkem seznamu kandidatov za najboljšega kolesarja leta, ki ga razglašajo v Franciji, sta oba slovenska asa.
ZaTadejem Pogačarjem je sanjska sezona. FOTO: Marco Bertorello/AFP
ZaTadejem Pogačarjem je sanjska sezona. FOTO: Marco Bertorello/AFP
STA, Š. R.
14. 10. 2024 | 18:55
14. 10. 2024 | 18:56
2:17

Slovenska kolesarska zvezdnika Tadej Pogačar in Primož Roglič sta pričakovano med kandidati za zlato kolo, nagrado, ki jo najboljšemu kolesarju na svetu podeljuje Velo Magazine pod okriljem francoskega časnika L'Equipe. Nagrade bodo podelili 6. decembra, udarni favorit za zmago je prav Pogačar.

Šestindvajsetletni slovenski as je izraziti favorit za osvojitev prestižnega naziva. Ta mu je pripadel že leta 2021, medtem ko je Roglič slavil leto prej. Lanski zmagovalec je sicer Danec Jonas Vingegaard.

Za Pogačarjem je fantastična sezona 2024, v kateri je zbral kar 25 zmag v vsega 58 tekmovalnih dneh. V že tako bogat življenjepis je zgolj letos dodal zmage na dirki po Franciji, Italiji, Kataloniji, Lombardiji, Liege-Bastogne-Liege, Strade Bianche, VN Montreala, po Emiliji, za nameček pa je konec septembra postal prvi slovenski svetovni prvak v Zürichu.

Roglič se je prav tako znašel med desetimi kandidati za zlato kolo. Še četrtič v karieri je slavil na dirki po Španiji in bil najboljši še na kriteriju po Dofineji. Štiriintridesetletni Zasavec je v dresu novega moštva Red Bull-BORA-hansgrohe letos zabeležil osem zmag, znova pa so njegovo sezono zaznamovali številni padci. Še tretjič zapovrstjo je zaradi enega od teh predčasno sklenil dirko po Franciji.

Med kandidati za zlato kolo so ob obeh Slovencih še Vingegaard, Nizozemec Mathieu van der Poel, Eritrejec Biniam Girmay, Avstralec Ben O'Connor, Američan Matteo Jorgenson, Švicar Marc Hirschi ter Belgijca Tim Merlier in Remco Evenepoel.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine