Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Kolesarstvo

Svetovni prvak se ne boji Pogačarjevih vatov

Belgijci z Remcom Evenepoelom na čelu so favoriti, da ponovno osvojijo zlato odličje na cesti. Tudi Nizozemci in Tadej Pogačar kandidati za stopničke.
Remco Evenepoel bo imel s Slovenci v naslednjih tednih veliko opravka: najprej ga čaka dvoboj s Pogačarjem v Glasgowu, nato še revanša s Primožem Rogličem na Vuelti. FOTO: Reuters
Remco Evenepoel bo imel s Slovenci v naslednjih tednih veliko opravka: najprej ga čaka dvoboj s Pogačarjem v Glasgowu, nato še revanša s Primožem Rogličem na Vuelti. FOTO: Reuters
3. 8. 2023 | 18:00
4:07

Cestne dirke na kolesarskih svetovnih prvenstvih se le redko končajo po napovedih, po drugi strani pa mavrična majica skoraj vedno pristane na ramenih enega od favoritov. Gre za taktično najbolj zapleteno dirko sezone, v Glasgowu pa bo imela močna belgijska reprezentanca največ želez v ognju. Vsi pa opozarjajo tudi na nepredvidljivost Tadeja Pogačarja.

Branilec naslova svetovnega prvaka Remco Evenepoel je bil zaradi nenavadnega letošnjega termina svetovnega prvenstva prikrajšan za skoraj dva meseca v mavrični majici. Belgijcu je trasa svetovnega prvenstva v Glasgowu še bolj pisana na kožo kot lanska v Avstraliji, selektor Sven Vanthorenhout pa ima sladke skrbi, saj ob Evenepoelu lahko računa tudi na raznovrstnega Wouta van Aerta in Jasperja Philipsena v šprintih.

Evenepoel po zmagi na klasiki v San Sebastianu poka od samozavesti: »Enako kot lani pred Vuelto bom imel le tri tekmovalne dni. Dovolj je, že zdaj sem veliko boljši kot lani, pazljivo moram tempirati svojo formo, saj bo treba zdržati tritedenski maraton na Vuelti.« Vrhunsko pripravljenost bo lahko pokazal že to nedeljo, ko se bo po dirki Liege – Bastogne – Liege in nesrečnem padcu Slovenca vnovič pomeril s Tadejem Pogačarjem.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine