Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Roglič pokoril konkurenco in oblekel rumeno majico

Primož Roglič je pokazal, kdo je številka ena na svetu in na letošnji dirki Pariz–Nica. Zmagal je v četrti etapi in oblekel rumeno majico vodilnega.
Primož Roglič je že v rumeni majici. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/Afp
Primož Roglič je že v rumeni majici. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/Afp
10. 3. 2021 | 16:24
10. 3. 2021 | 17:12
3:21
Četrta etapa s ciljem na vrhu sedemkilometrskega klanca je obetala poslastico za gledalce in zelo težak dan na kolesu za tekmovalce 79-dirke Pariz–Nica.
image_alt
Primož Roglič tretji v kronometru

V 188-kilometrih so morali premagati 3500 višinskih metrov, kar šest gorskih ciljev druge kategorije, dva leteča cilja in še zaključni vzpon na klanec Chiroubles, ki ga uvrščajo v prvo težavnostno kategorijo.

Stefan Bissegger (EF Education-Nippo), včerajšnji zmagovalec kronometra, je danes štartal v rumeni majici vodilnega, vendar je imel težave že 46 kilometrov pred ciljem, ko je odpadel od pelotona tik pred letečim in ne gorskim ciljem. 
image_alt
Šprinterski obračun Bolu, Roglič čaka jutrišnji kronometer

Celo etapo je bilo videti, da je moštvo Jumbo Visma s Primožem Rogličem na čelu najbolj zagreto za skupno zmago. Vseskozi so svojega kapetana imeli v varnem zavetrju, njihova današnja naloga je bila, pripeljati ga čim bolj svežega pod zaključni klanec.

Predzadnji klanec Brouilly, čez katerega so šli dvakrat med etapo, je selekcioniral favorite na papirju. Odpadli so nekateri, ki so na stavnicah merili precej visoko. Roglič ni imel težav, njegov pomočnik George Bennett je vseskozi kolesaril tik ob ali pred njim. Na spustu je nerodno padel Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers), glavni Rogličev konkurent, ki je nekaj časa še nadaljeval, nato pa odstopil. David Gaudu (Groupama-FDJ), še en izmed tihih favoritov, se je znašel na tleh. Julien Bernard  (Trek-Segafredo) je po predzadnjem klancu sam nadaljeval, ostali ubežniki so počakali glavnino.

Luis Leon Sanchez (Astana) španski državni prvak se je skupaj z Remijem Cavagno (Deceuninck-QuickStep) pognal v lov za vodečim Bernardom, a je Cavagno kmalu ustavila okvara menjalnika. Sanchez ga je sam ujel in prehitel. 

Že na začetku sedemkilometrskega zaključnega klanca na Chiroubles je bilo videti, da so najmočnejši trije iz Jumba Visme, George Bennett je prvi pospešil in zreduciral, kar je še ostalo od glavnine, potem je vajeti prevzel Steven Kruijswijk, Roglič je bil vseskozi med prvimi petimi kolesarji. 

Primož Roglič je napadel tri kilometre pred ciljem, hitro je ujel Luis Leona Sancheza, samo Michael Mathiews mu je sledil do letečega cilja, na katerem je Roglič pridobil še tri sekunde bonusa. Rogliča do cilja ni mogel ujeti nihče več! Zmagoslavno je dvignil roki, zmagal v četrti etapi in oblekel rumeno majico.

V cilju je Roglič izjavil, da je super vesel za današnjo zmago, da je bil z nastopom zadovoljen že včeraj v vožnji na kronometer in da je forma že prava. Ni mogel skriti navdušenja nad rumeno majico, ki si jo je pridobil na veličasten način, s solo vožnjo. V skupnem seštevku ima 35 sekund prednosti pred lanskim zmagovalcem Maximilanom Schachmannom
 

Rezultati 4. etape:


1. Primož Roglič (Jumbo-Visma) 04:49:36
2. Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe) 00:00:12
3. Guillaume Martin (Cofidis) 00:00:12

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine