Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Primož Roglič tretji v vožnji na čas

Olimpijski prvak v kronometru iz Tokia 2021 je na četrti etapi kriterija Dauphiné zaostal le za Belgijcem Remcom Evenepoelom in Britancem Joshuo Tarlingom.
Primož Roglič je v današnjem kronometru osvojil tretje mesto.  FOTO: Thomas Samson/AFP
Primož Roglič je v današnjem kronometru osvojil tretje mesto.  FOTO: Thomas Samson/AFP
5. 6. 2024 | 17:31
5. 6. 2024 | 17:46
1:38

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič (Bora-Hansgrohe) je na četrti etapi kriterija Dauphiné, 34,4 kilometra dolgi vožnji na čas Saint-Germain-Laval–Neulise, osvojil tretje mesto. Najhitrejši je bil belgijski as Remco Evenepoel.

Zvezdnik ekipe Soudal Quick-Step je za današnji kronometer potreboval 41 minut in 49 sekund. Najbolj se mu je približal Britanec Joshua Tarling (Ineos Grenadiers), ki je zaostal za 17 sekund, tretjeuvrščenega Rogliča pa je od Evenepoela ločilo 39 sekund.

»Vesel sem,« so bile prve besede 34-letnega šampiona iz Strahovelj pri Kisovcu, ki je po kratkem premisleku v smehu pristavil: »Ostal sem na kolesu, to je napredek od včeraj.« Za Rogličem, olimpijskim prvakom v vožnji iz Tokia 2021, si je četrto mesto prikolesaril Američan Matteo Jorgenson (Visma-Lease a bike, + 1:08), peti pa je bil Španec Oier Lazkano (Movistar, + 1:21).

Evenepoel vodi tudi v skupni razvrstitvi, v kateri ima pred drugouvrščenim Rogličem 33 sekund naskoka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine