Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta znova doma

Najboljša slovenska kolesarja sta se z zasebnim letalom skupaj vrnila iz Monaka.
Tadej Pogacar (levo) Primož Roglič (desno) na cilju 13. etape lanske Vuelte. FOTO: AFP
Tadej Pogacar (levo) Primož Roglič (desno) na cilju 13. etape lanske Vuelte. FOTO: AFP
5. 4. 2020 | 20:55
5. 4. 2020 | 21:03
1:56
Brnik – Najboljša slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar sta se z zasebnim letalom iz Monaka skupaj vrnila v Slovenijo. Oba se počutita dobro in pravita, da skupaj lahko premagamo vse težave.

Pogačar, član ekipe UAE Emirates, je med prvimi slovenskimi športniki občutili posledice širjenja novega koronavirusa, saj je moral zaradi pozitivnega testa moštvenega kolega v osamitev že na začetku marca v Združenih arabskih emiratih, kjer se je predčasno končala dirka.

Tudi po prihodu v Monte Carlo se je z dekletom kmalu znašel v podobnem položaju kot marca v ZAE in je tako kot Roglič večinoma lahko treniral le doma. Ob vrnitvi je dejal: »Lepo je biti spet doma. Ja, takšni so časi, potrebno je živeti s tem. Zdaj me čaka nova samoizolacija. Tukaj so nas pregledali, nam izmerili temperaturo in opravili vse ostale postopke ... Dobili smo navodila, kako moramo ravnati, in zdaj se bomo teh navodil držali.«
 

Roglič: Skupaj lahko premagamo težave


Roglič, član nizozemske nizozemske Jumbo-Visme, je ob prihodu na brniško letališče poudaril: »Tudi za nas so razmere zelo neugodne. Vse se je ustavilo, tako da srčno upam, da se bodo stvari v čim krajšem možnem času postavile nazaj na stare tire. Še enkrat bi ob tej priložnosti pohvalil vse, ki skrbijo za vse ljudi v teh težkih trenutkih. Skupaj lahko premagamo vse težave.«

Slovenska kolesarja naj bi se zdaj v družbi svojih najbližjih še naprej pripravljala na morebitno nadaljevanje sezone, katere vrhunec bi morala biti kot vedno julijska dirka po Franciji.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine