Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Primož je raje tiho in nato preseneti

Domači kraj našega asa: Kljub dopustom skupina navijačev vneto spremlja Tour
Cene Koritnik je tako ponosno kazal na posnetek našega kolesarskega junaka. Foto Jure Eržen
Cene Koritnik je tako ponosno kazal na posnetek našega kolesarskega junaka. Foto Jure Eržen
Pia Ameršek
24. 7. 2018 | 21:30
24. 7. 2018 | 22:29
3:48
Kisovec – Najbolj zvesta podpora Primoža Rogliča je v domačem Zasavju, natančneje v Kisovcu, kjer so 16. etapo slovite dirke po Franciji spremljali goreči navijači z njegovim stricem – Bojanom Rogličem na čelu. Čeprav jih je bilo zaradi dopustov, kot so sami dejali, precej manj kot ponavadi, tudi spremljanje dirke ni bilo tako zavzeto, kot če bi se že odločalo o končnem rezultatu, je vseeno vladal ponos.
Pia Ameršek
Njihov Rogla je že doslej presegel vsa pričakovanja. Pred odhodom v Francijo je namreč dejal, da se gre tja samo učit, sedaj pa je, in sicer po 16 etapah, na odličnem 4. mestu.Ob vprašanju, kakšen je bil Primož kot otrok, so drug za drugim zatrjevali, da je bil izredno priden, delaven in trmast, da je vedno dosegel tisto, kar si je zamislil, saj prej enostavno ni želel odnehati. Cene Koritnik, ki je Primožu svetoval tudi pri nakupu kolesa, ko se je ta odločil, da ne bo več smučarski skakalec, je dejal, da je Primož še vedno zelo skromen, svojih ciljev pa ne želi obešati na veliki zvon ter nato raje preseneti vse okoli sebe. Navdušenje nad kolesarstvom je sicer Primož pokazal že v času, ko se je ukvarjal s smučarskimi skoki. S treninga na skakalnici se je namreč takoj usedel na kolo in prevozil od 100 do 150 km. Zato tudi ni čudno, da je dosegel rekord za vzpon na zasavsko sveto goro Kum in tudi na Vršič.

Zvone Pograjc ključen za Primoževe uspehe

Čeprav je veliko Primoževih navijačev včeraj manjkalo, ti še vedno spremljajo dirko, ne glede na to, kje se nahajajo. Eden najbolj zavzetih navijačev je tudi Zvone Pograjc, Primožev nekdanji trener smučarskih skokov, ki je pravi kolesarski navdušenec in ena najpomembnejših oseb na Rogličevi športni poti. »Brez Pograjca našega Primoža ne bi bilo. Ne v skokih ne v kolesarstvu. On je tisti, ki ga je naučil delati,« je dejal Koritnik, medtem ko je Jože Grošelj še dodal, da je Pograjc super človek, ki je vrhunski šport pripeljal v Kisovec.
Da resnično s srcem navijajo za svojega prijatelja, nečaka in sokrajana, pričajo tudi pogovori o tem, kako bodo naslednje leto z avtodomom odšli na dirko po Franciji in s tem nadaljevali tradicijo navijanja. Primoža spremljajo namreč že od njegovih športnih začetkov. Bodrili so ga na tekmah smučarskih skokov, kasneje na amaterskih kolesarskih dirkah in tudi danes, ko tekmuje na profesionalni ravni.
Tudi bližnji most, ki ga domačini imenujejo Tomčev most, je po vsakem vidnejšem uspehu Primoža v drugačnih barvah, doslej so ga prebarvali trikrat. Nazadnje lansko leto po njegovi zmagi na 17. etapi dirke po Franciji, ko so ga pobarvali na rumeno, hkrati pa mu postavili tudi veliko kolo, ki tam stoji še danes. »Tudi lubadar ni v naših koncih naredil toliko škode, kot jo je Primož,« je v smehu in dobronamerno povedal Jože Grošelj. Ostali so temu še dodali, da bodo očitno morali iti ponovno v gozd po les za mlaj. To je namreč postal svojevrsten običaj, saj Roglo ob prihodu domov pričakajo mlaj in transparenti, ki ponazarjajo njegove uspehe ter ponos domačinov. Najbolj vznesen je verjetno prav Primožev stric Bojan Roglič, ki po besedah prijateljev z neverjetnim ponosom hodi po Kisovcu in se udeležuje dirk. Seveda pa je bil tudi eden izmed številnih naših navijačev, ki so na slovenskem ovinku na 12. etapi letošnje Dirke po Franciji pričarali neverjetno vzdušje ...

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine