Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Odličen dan za Yatesa, porazen za Kolumbijce

Dirka po Španiji se je nadaljevala s posamično vožnjo na čas, kjer je Simon Yates brez težav ubranil skupno vodstvo.
Simon Yates je v vožnji na čas presegel pričakovanja. FOTO: AFP
Simon Yates je v vožnji na čas presegel pričakovanja. FOTO: AFP
11. 9. 2018 | 17:48
11. 9. 2018 | 19:46
3:13
Po prostem dnevu je bil na Vuelti na vrsti kronometer, kjer naj bi imel Simon Yates največ težav pri branjenju rdeče majice vodilnega. A se je na koncu razpletlo v nasprotju s pričakovanji, Yates je dirkal odlično in izgubil čas le proti Stevenu Kruijswijku, ki resno cilja na zmagovalni oder v Madridu. 
 
Najprej je boj za etapno zmago med specialisti za vožnjo na čas dobil Rohan Dennis, ki je bil pričakovano najhitrejši, presenetila je le visoka prednost Avstralca v cilju, Jonathana Castrovieja je denimo prehitel za kar 50 sekund ...
 
Bolj zanimiv je bil boj med favoriti v skupnem seštevku, današnji kronometer je bil eden od odločilnih dni v lovu za končno rdečo majico. Simon Yates se v vožnji na čas ponavadi ne znajde najbolje, tokrat pa je dokazal, da se z dobro formo da doseči marsikaj in končal pred vsemi ostalimi favoriti, v hrbet je gledal le Stevenu Kruijswijku, ki se je povzpel na oder za zmagovalce.

 
 

Valverde plačal davek na utrujenost


Pred etapo so v rdeči majici vodilnega vsi pričakovali Alejandra Valverdeja, a se španski veteran tokrat ni počutil najbolje, na koncu je proti Yatesu izgubil še dodatnih sedem sekund. Kronometer bosta čim prej želela pozabiti tudi Nairo Quintana in Miguel Angel Lopez, ki sta za Valverdejem in Yatesom zaostala še dobre pol minute več. »Zdi se mi, da sem dokaj dobro ubranil svoj položaj, če upoštevamo, kako se ponavadi odrežem na kronometrih. Seveda bi si želel, da bi bil še bližje najboljšim, a to ne bo odločilna etapa letošnje Vuelte. Noge se še naprej ne vrtijo najbolje, a ne bom obupal,« je bil v svojem slogu kratek Quintana.

Pozitivno je presenetil Enric Mas, ki počasi upravičuje naziv naslednika Miguela Induraina. Zasedel je šesto mesto v etapi in se tudi skupno povzpel na peto mesto, že v minulih dneh je na vzponih dokazal, da lahko sledi tudi najhitrejšim in če se bo v prihodnjih letih tako dobro vozil tudi na kronometrih, bo resen kandidat za zmage tudi na največjih dirkah, že letos pa oder za zmagovalce ostaja dosegljiv. 


 
Luka Mezgec in Luka Pibernik sta varčevala z močmi, končala sta v ozadju, saj bosta morala v službi ekipnih kapetanov preživeti še težkih pet dni do konca dirke v Madridu. 

Več o razpletu kronometra preberite v jutrišnji tiskani izdaji časopisa Delo. 
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine