Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Mavrična majica zasluženo Dennisu, Tratniku je »odrezalo« noge

Avstralec Rohan Dennis je v Innsbrucku kotiral visoko, a nihče ni pričakoval, da bo zmagal s takšno lahkoto. Jan Tratnik je pričakoval precej več kot 31. mesto. 
Rohan Dennis je bil mnogo prehiter za vso konkurenco. FOTO: Kerstin Jönsson/AP
Rohan Dennis je bil mnogo prehiter za vso konkurenco. FOTO: Kerstin Jönsson/AP
26. 9. 2018 | 16:58
26. 9. 2018 | 17:27
2:57
Innsbruck – Prvi vrhunec kolesarskega svetovnega prvenstva na Tirolskem je bil današnji moški članski posamični kronometer na 52,5 kilometra dolgi progi med Alpbachtalom Seenlandom in Innsbruckom, ki ga je v drugi polovici dirke začinil petkilometrski vzpon na Gnadenwald z nekaj več kot desetodstotnim povprečnim naklonom. 

O prvem imenu tokratnega kronometra ni bilo dvoma, Avstralec Rohan Dennis je pametno dvigoval formo na Vuelti, kjer je dobil obe vožnji na čas, tokrat pa je lanskega svetovnega prvaka Toma Dumoulina, ki je bil na koncu drugi, premagal skoraj za minuto in pol! Tudi Slovenci so si od današnjega dne v Innsbrucku obetali veliko, a Janu Tratniku ni šlo, do polovice vzpona je še vztrajal v načrtovanem ritmu, nato pa je popustil in končal na 31. mestu. 

»Seveda sem razočaran, res ne vem, kaj bi v tem trenutku lahko rekel drugega. Ne bom iskal izgovorov, to enostavno ni bil moj dan. V prvi polovici sem načrtoval, da bom začel nekoliko počasneje, obračal sem pedala z načrtovano močjo in tudi počutil sem se dobro, nato pa me je na polovici vzpona enostavno odrezalo. Takoj mi je bilo jasno, da ne bo šlo, do cilja sem se boril sam s sabo in na koncu je bil to moj današnji maksimum. Škoda, da se mi je ta slab dan pripetil ravno na najbolj pomembni tekmi sezone, ampak zdaj ne morem več popraviti ničesar, lahko se le osredotočim na nedeljo,« je zelo trezno razmišljal Tratnik, ki je po lanskem desetem mestu na SP tokrat pričakoval ogromno, a se mu žal ni izšlo. 

Jan Tratnik je bil razočaran, a ni iskal izgovorov. FOTO: KZS
Jan Tratnik je bil razočaran, a ni iskal izgovorov. FOTO: KZS

 

Evropski prvak ni imel sreče


Zelo zanimivo je bilo v boju za mesta na odru za zmagovalce, zlata kolajna je bila oddana že na vzponu, kjer je Dennis konkurentom odčital pravo lekcijo in prehitel tudi specialista Jonathana Castrovieja in Vasila Kiryienko, ki sta štartala pred njim. Tom Dumoulin se ni boril za to, da bi zadržal mavrično majico, ostal mu je le še boj za srebrno kolajno. Ciljno črto je prečkal povsem izmučen in vidno razočaran, uspelo pa mu je za pičle pol sekunde prehiteti evropskega prvaka Victorja Campenaertsa, ki se je moral zadovoljiti z bronom. 

Po lanskem srebru Primoža Rogliča tokrat slovenskih barv na odru za zmagovalce ni bilo, a glavni dve dirki za Slovenijo še prihajata. V petek bodo vse oči uprte v Tadeja Pogačarja, v nedeljo pa v Primoža Rogliča. 

Več preberite v jutrišnji tiskani izdaji časopisa Delo. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine