Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Giro Rosa: Bujakova štiri sekunde za zmagovalko (VIDEO)

Na kolesarski dirki Po Avstriji včerajšnji zmagovalec Matej Mohorič ne nosi več majice vodilnega.
Eugenia Bujak je bila blizu najhitrejšim. Foto Tomi Lombar/Delo
Eugenia Bujak je bila blizu najhitrejšim. Foto Tomi Lombar/Delo
J. P.
8. 7. 2018 | 21:16
8. 7. 2018 | 21:38
3:38
Corbetta – Ženska kolesarska dirka Po Italiji, Giro Rosa, ki letos ponuja že 29. izvedbo, je danes karavano popeljala po 132-kilometrski progi s štartom in ciljem v Corbetti. Udeleženke so se udarile na hitri, živčni in borbeni šprinterski etapi v krogih s tehnično zahtevnim zaključkom, v zadnjih kilometrih pred ciljem pa je glavnino razredčil padec. Iz ljubljanske zasedbe BTC City se je ponovno najbolj izkazala Poljakinja s slovenskim potnim listom Eugenia Bujak, ki je na 18. mestu zaostala štiri sekunde, s čimer je tudi skupno napredovala na 70. mesto.


Najhitrejša Jolien D'Hoore


Azerbajdžanka Olena Pavljuhina na 51. in Polona Batagelj na 63. mestu sta bili od zmagovalke počasnejši za 25 sekund, Urška Žigart je zasedla 118. (+ 1:33), Urša Pintar pa 145. mesto (+ 2:18). Skupno med članicami ljubljanske ekipe najbolje kaže Pavljuhini in Batageljevi, ki sta pred nadaljevanjem ena za drugo na 63. in 64. mestu, zaostajata pa dve minuti in 37 sekund za vodilno Sunwebovo Kanadčanko Leah Kirchmann. V današnji etapi si je sicer konkurenco pokorila Mitcheltonova Belgijka Jolien D'Hoore pred včerajšnjo zmagovalko, Nizozemko Kirsten Wild (Wiggle High5).


Visconti slekel Mohoriča


Na moški dirki Po Avstriji pa je Matej Mohorič (Bahrain Merida) majico vodilnega nosil le en dan po včerajšnji zmagi na uvodni etapi na 152,8 kilometra dolgi stezi s štartom in ciljem v Feldkirchu. Danes mu jo je že slekel moštveni kolega, Italijan Giovanni Visconti, ki je imel najmočnejše noge v četveroboju za zmago v drugi etapi na 181,5-kilometrski progi od Feldkircha do Tulpmesa/Telfesa. Najuspešnejši Slovenec je bil Žiga Grošelj (Adria Mobil), ki je na sedmem mestu zaostal tri sekunde, enako kot njegova ekipna sotekmovalca Janez Brajkovič na 17. in Jure Golčer na 33. mestu ter včeraj najhitrejši Mohorič, ki je bil danes 39.


Jutri gorski izziv


Adriin veteran Gregor Gazvoda je bil 72. (+ 2:20), njegov debelo desetletje mlajši moštveni kolega Gašper Katrašnik 89. (+ 6:32), takoj za njim se je uvrstil še Andi Bajc (My Bike-Stevens), Aljaž Jarc (Adria Mobil) je bil 114. (+ 10:53), Marko Kump (CCC Sprandi Polkowice) z enakim zaostankom 119., Rok Korošec (My Bike-Stevens) pa je na 125. mestu zamudil 13 minut in 35 sekund. Preizkušnja, na kateri lanske zmage ne brani domačin Stefan Denifl, se bo jutri nadaljevala z gorsko tretjo etapo na 133,6 kilometra dolgi progi med Kufsteinom in Kitzbüheler Hornom.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine