Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Ciljni vzpon krona DP

Za naslov se bodo 21. 6. udarili Primož Roglič, Tadej Pogačar in drugi asi.
Primož Roglič pogleduje proti naslovu državnega prvaka. FOTO: Jure Eržen
Primož Roglič pogleduje proti naslovu državnega prvaka. FOTO: Jure Eržen
M. U., STA
8. 6. 2020 | 16:56
8. 6. 2020 | 18:04
1:52
Kolesarska zveza Slovenije je potrdila traso državnega prvenstva, ki bo na sporedu v nedeljo, 21. junija. Začetek preizkušnje bo v Cerkljah na Gorenjskem, cilj pa na Ambrožu pod Krvavcem.

Moški se bodo od 14. ure naprej v članski konkurenci merili na zahtevni 146-kilometrski progi, ki bo pred ciljnim vzponom na 1079 nadmorske višine vsebovala sedem krogov po cestah okoli Cerkelj na Gorenjskem in Komende.

Ženske bodo z začetkom DP ob 16. uri pred vzponom, ki se v zadnjih 2,8 kilometra v povprečju dviga z 9,7-odstotnim naklonom, opravile tri kroge.

Slovensko DP bo po podatkih spletne strani Procyclingstats.com prva kolesarska dirka razreda UCI v Evropi po epidemiji.
 

Kakovost na kupu


Nastopili bodo vsi najboljši na čelu s Primožem Rogličem, Tadejem Pogačarjem, Janom Polancem in Matejem Mohoričem. Prvi trije sicer še niso osvojili državnega naslova.

"Nikjer si ne bi bolj želel začeti kot doma. Veselim se, da bom spet startal. Dobro sem pripravljen, tudi kar zadeva kilograme. Glavno je, da nimam kakšnih petih kilogramov preveč, saj bi potem imel dodatno skrb," pravi Roglič.

Državni naslov v cestni preizkušnji brani Domen Novak, med ženskami je bila najboljša Eugenia Bujak. Sezona kolesarskih tekmovanj v Sloveniji se bo sicer začela s kriterijem Tadeja Pogačarja, ki bo v petek, 19. junija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine