Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Kolesarstvo

Čerin: Pogačar brezhibno, jumbovci so uničili Rogliča

Svetovna številka ena na zadnjem spomeniku spet premočna za tekmece, zasavski as zadnjič na stopničkah z Jumbo Vismo, ki se taktično ni izkazala.
Tadej Pogačar se je prepričljive zmage na dirki po Lombardiji lahko veselil že daleč pred ciljem. Foto Marco Bertorello/AFP
Tadej Pogačar se je prepričljive zmage na dirki po Lombardiji lahko veselil že daleč pred ciljem. Foto Marco Bertorello/AFP
8. 10. 2023 | 17:28
5:09

Legenda, ikona svetovnega kolesarstva. Italijanski in svetovni mediji so s tako izbranimi besedami pozdravili tretjo zaporedno zmago Tadeja Pogačarja na dirki po Lombardiji, s katero je potrdil svojo nesporno športno veličino. Drugi slovenski zvezdnik Primož Roglič ni bil daleč zadaj, na svoji zadnji dirki z Jumbo Vismo je osvojil 3. mesto in poskrbel, da je bil slovenski praznik v Bergamu ob koncu sezone še večji.

»Lombardija je bila izjemno težka, z vremenom, v katerem so bili vsi hitri, a je Tadej dokazal, da je mojster za takšne preizkušnje. Prišel je do lepe zmage, kakršnih v zadnjih letih nismo videli veliko. Vse čestitke za izredno borbo, vožnjo, uspeh, vse je opravil, kot je moral,« je bil nad njegovo predstavo navdušen Primož Čerin, nekdanji slovenski kolesar, ki je v povsem drugačnem tonu govoril ob vprašanju o Rogličevi predstavi.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine