Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Belgijski zvezdnik o Rogličevem padcu: Grozno je, žal mi je zanj

Padec Primoža Rogliča v navidez nenevarni točki 12. etape dirke po Franciji še odmeva v pelotonu, tudi med bivšimi ekipnimi kolegi Zasavca.
Še ene rumene sanje so za Primoža Rogliča splavale po vodi. Bo nadaljeval z dirko? FOTO: Thomas Samson/AFP
Še ene rumene sanje so za Primoža Rogliča splavale po vodi. Bo nadaljeval z dirko? FOTO: Thomas Samson/AFP
N. Gr.
12. 7. 2024 | 10:00
12. 7. 2024 | 13:14
2:01

Še ene sanje o rumeni majici Primoža Rogliča so se razblinile na enak način kot prejšnje – s padcem. In če je bil za padec v 11. etapi kriv Roglič sam, ko je ovinek izpeljal po najbolj mastni liniji in zato izgubil stik s podlago, ga je tokrat pokosil kolesar Astane Aleksej Lucenko, ki je padel po stiku z betonskim otokom na cesti.

Na Rogliča se padci res lepijo, če gre res za smolo, je drugo vprašanje, dejstvo pa je, da je Zasavec iz igre izpadel ravno, ko se je njegova forma začela vzpenjati. »Slišal sem, da je prišlo do padca, nato smo izvedeli, da je padel Primož. Res mi je žal, njegova forma je šla navzgor, upam, da mu bo uspelo dobiti vsaj katero od etap,« je o padcu rojaka povedal nosilec rumene majice Tadej Pogačar.

Posledice padca so bile na ramenu dobro vidne. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Posledice padca so bile na ramenu dobro vidne. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Padec Rogliča pa se je dotaknil tudi njegovih bivših sotekmovalcev v Vismi Lease a bike. »Grozno je, res mi je žal za Primoža, to zanj ni prva velika smola, takšne stvari so se mu dogajale že prej. O skupni zmagi se ne bi smelo odločati na etapi, kot je bila ta,« je padec Slovenca komentiral belgijski zvezdnik Wout van Aert, ki se je v 11. etapi prav tako znašel na tleh, a ni utrpel hujših poškodb.

Športni direktor Visme Frans Maasen je bil kratek in jedrnat: »To je veliko sranje. Želimo si, da bi tudi Primož enkrat imel srečo.« 

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine