Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Barcelona bo gostila začetek Vuelte 2023

Kolesarska dirka po Španiji se bo prihodnje leto začela v Barceloni, so v izjavi za javnost na spletni strani zapisali organizatorji preizkušnje.
Primoz Roglic (desno) med letošnjo peto etapo od Iruna do Bilbaa, ko je še nosil rdečo majico vodilnega. FOTO: Ander Gillenea/AFP
Primoz Roglic (desno) med letošnjo peto etapo od Iruna do Bilbaa, ko je še nosil rdečo majico vodilnega. FOTO: Ander Gillenea/AFP
Š. R., STA
20. 12. 2022 | 13:21
1:24

Španska pentlja, že 78. po vrsti, se bo drugič v zgodovini začela v katalonski prestolnici, prvič je uvod Vuelte gostila leta 1962. Prva etapa bo ekipna vožnja na čas, potekala pa bo po ulicah Barcelone v dolžini 14,6 km. Druga od Mataroja do Barcelone bo dolga 181,3 km in dokaj razgibana po okoliških hribih. Zaključek etape bo namenjen tistim kolesarjem, ki se znajdejo v kratkih in nekoliko bolj strmih zaključkih.

Preostanek trase 78. dirke po Španiji bodo organizatorji predstavili 10. januarja. Sredi septembra je rdečo majico v Madridu osvojil kasnejši svetovni prvak, Belgijec Remco Evenepoel, pred tem pa je trikrat zapovrstjo v Španiji slavil slovenski as Primož Roglič.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine