Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Alaphilippe po zmagi na pragu pikčaste majice

Francoz Julian Alaphilippe je po 10. etapi slavil še drugič na letošnjem Touru. V glavnini brez napadov, Roglič ob rumeni majici.
Julian Alaphilippe je francoski junak letošnje dirke po Franciji.
Julian Alaphilippe je francoski junak letošnje dirke po Franciji.
24. 7. 2018 | 17:31
24. 7. 2018 | 17:38
2:11
Prva etapa v Pirenejih ni prinesla večjih pretresov v glavnini, favoriti za deseterico v skupnem seštevku so se odločili, da še za en dan oder prepustijo ubežnikom. Francoze je z drugo zmago na letošnjem Touru še enkrat navdušil Julian Alaphilippe, ki je pot do uspeha in velike prednosti v boju za pikčasto majico tlakoval na zadnjem spustu. 
 
Profil 16. etape je bil pisan na kožo ubežnikom, res zahteven je bil le zadnji vzpon na Portillon, zato je bil boj za mesto v ubežni skupini neizprosen. Po 30 kilometrih so ga prekinili protestniki, ki so z izgredom poskrbeli, da so se kolesarji za nekaj minut ustavili, potrebovali so tudi zdravniško pomoč.

Kmetje so namreč želeli z balami preprečiti prehod kolesarjem in tako izkazati nestrinjanje s francosko politiko, zato so jih policisti, ki varujejo karavno, razgnali. Nekaj se jih vendarle ni dalo kar takoj in policija je uporabila solzilec, nekaj ga je zaneslo tudi v karavano in kolesarji so si morali v zdravniškem avtomobilu izpirati oči. 
 

Na koncu je odločil spust



 
Po slabih 10 minutah prerekanj in slabe volje se je dirka vendarle nadaljevala, velika ubežna skupina je imela še pred zadnjim vzponom več kot 12 minut prednosti in jasno je bilo, da bo zmaga njihova. Najprej je napadel Robert Gesink, prvi pa je vrh vzpona na Portillon prečkal Adam Yates, ki je bil na odlični poti do etapne zmage. 
 
Čakal ga je le še spust do ciljne črte, a je bil blizu za njim Julian Alaphilippe, zagotovo najboljši »spustaš« na dirki. Yates je vozil na vso moč in v enem od ovinkov plačal davek, pristal je na tleh in Alaphilippe se je mimo njega odpeljal v dolino svoji drugi etapni zmagi naproti. V glavnini napadov ni bilo in Primož Roglič se je brez težav ob boku rumene majice pripeljal do cilja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine