Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Znana novo prizorišče in termin šampionskega dvoboja Eme Kozin

Neporažena slovenska boksarka se bo za naslov svetovne prvakinje združenja WBC udarila 24. okrobra v Warendorfu.
Ema Kozin se nadeja, da bo šlo v tretje vendarle rado. FOTO: Miha Šimnovec
Ema Kozin se nadeja, da bo šlo v tretje vendarle rado. FOTO: Miha Šimnovec
3. 9. 2020 | 13:12
3. 9. 2020 | 13:14
1:56
Ljubljana – Potem ko so bili nemški prireditelji zaradi pandemije novega koronavirusa pred kratkim še drugič po aprilu prisiljeni odpovedati dvoboj Eme Kozin z Urugvajko Chris Namus za naslov svetovne prvakinje v srednji kategoriji po različici WBC, ki bi moral biti pojutrišnjem v Donauwörthu, se je menedžer slovenske boksarske šampionke Mirko Skoko nemudoma podal v lov za nadomestnim prizoriščem in terminom. In že po nekaj telefonskih klicih je bil tudi uspešen.

Skoko se je namreč medtem že dogovoril z organizatorji v Warendorfu pri Münstru, ki pripravljajo boksarski spektakel čez slaba dva meseca (24. oktobra). Na njem naj bi se potem Kozinova, ki v profesionalnem ringu še ni okusila grenkobe poraza (v statistiki ima 19 zmag, 10 z nokavtom in 1 neodločen izid), za zaprtimi vrati vendarle udarila z izkušeno Južnoameričanko, ki bo 3. oktobra praznovala 33. rojstni dan. Chris Namus je imela doslej trideset poklicnih dvobojev, od katerih je 25 odločila v svojo korist (8 z nokavtom).

»V tretje gre rado,« ostaja optimističen Emin trener Rudolf Pavlin, ki se nadeja, da bo po dveh odpovedanih prireditvah v tretjem poskusu vendarle prišlo do že težko pričakovanega obračuna med slovensko »princesko« in urugvajskim »morilskim bonbonom«. Ema Kozin sicer ta čas na neuradni svetovni jakostni lestvici v srednji kategoriji zaseda četrto mesto, Chris Namus pa je v supervelterski peta.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine