Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Zmagala Japonka, Pia zadnji dan napredovala

Babnikova je na odprtem prvenstvu ZDA v golfu na koncu zasedla 29. mesto.
Zmage v Lancastru se je veselila Japonka Juka Saso. FOTO: Patrick Smith/AFP
Zmage v Lancastru se je veselila Japonka Juka Saso. FOTO: Patrick Smith/AFP
M. Š., STA
3. 6. 2024 | 08:31
3. 6. 2024 | 08:31
2:12

Slovenska igralka golfa Pia Babnik je na odprtem prvenstvu ZDA v Lancastru zasedla 29. mesto. Mlada Ljubljančanka je v zvezni državi Pensilvaniji zadnji dan končala z dobrimi 70 udarci in izboljšala svojo uvrstitev.

Babnikova je prvi dan turnirja v Lancaster Country Clubu igrala zelo dobro in bila na petem mestu s parom igrišča oziroma 70 udarci. Ponesrečil se ji je drugi dan, ko je z osmimi »bogeyji« dan sklenila s +7, tretji dan pa z dvema udarcema nad parom.

Zmago si je priborila Japonka Juka Saso, ki je zadnji dan končala z 68 udarci, skupaj pa z 275. Z 279 udarci je drugo mesto osvojila njena rojakinja Hinako Šibuno, tretje mesto pa sta si z udarcem več razdelili Američanki Andrea Lee in Ally Ewing, ki je finale končala s 66 udarci in si nepričakovano priigrala stopničke.

Pia Babnik je pristala na 29. mestu. FOTO: Sarah Stier/AFP
Pia Babnik je pristala na 29. mestu. FOTO: Sarah Stier/AFP

Za Babnikovo je bil turnir pomemben tudi v luči lova na vozovnico za olimpijske igre v Parizu. Na največji športni prireditvi je z vsega 17 leti nastopila pred tremi leti v Tokiu, za igranje v francoski metropoli pa bi na OP ZDA potrebovala vsaj uvrstitev med najboljših 15.

Slovenijo bo na poletnih OI po dobrih nastopih v zadnjem obdobju zastopala Ana Belac, medtem ko se za drugo mesto, v kolikor bosta dovolj visoko uvrščeni, borita Babnikova in Katja Pogačar, ki sta na jakostni lestvici na 512. oziroma 562. mestu. Slednja je ta konec tedna igrala na turnirju evropske serije v Helsingborgu na Švedskem in pristala na 66. mestu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine