Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Pia Babnik za olimpijskim turnirjem zaostaja za pet udarcev

Slovenska golfistka je po tretjem dnevu OP ZDA na 39. mestu in za 15. mestom zaostaja pet udarcev. Katja Pogačar na Švedskem lovi Pariz.
Pia Babnik je po tretjem dnevu OP ZDA v golfu v Pensilvaniji na 39.mestu. FOTO: Sarah Stier /Getty Images Via/AFP
Pia Babnik je po tretjem dnevu OP ZDA v golfu v Pensilvaniji na 39.mestu. FOTO: Sarah Stier /Getty Images Via/AFP
G. N., STA
2. 6. 2024 | 08:05
2. 6. 2024 | 08:06
2:40

Slovenska golfistka Pia Babnik je po tretjem dnevu drugega majorja sezone na odprtem prvenstvu ZDA v Lancastru na 39. mestu. Dvajsetletna Ljubljančanka je v zvezni državi Pensilvaniji tretji dan igrala nekoliko bolje kot s petka na soboto in z devetimi udarci nad parom za želeno uvrstitvijo okoli 15. mesta zaostaja pet udarcev.

Babnik je prvi dan turnirja v Lancaster Country Clubu igrala odlično in bila na petem mestu s parom igrišča oziroma 70. udarci. Ponesrečil se ji je drugi dan, ko je z osmimi »bogeyji« dan končala s +7.

Tokrat je sicer po štirih »bogeyjih« v prvih 11 luknjah nato le izboljšala izkupiček in ga končala s +2 za skupnih +9 po predzadnjem dnevu tekmovanja.

Zadnji dan se obeta peteroboj za zmago. Vodilne so Američanka Andrea Lee, Avstralka Minjee Lee ter Tajka Wichanee Meechai s petimi udarci pod parom. Sledita Japonki Hinako Šibuno (-3) in Juka Saso (-2). Vse ostale igralke imajo na svojem igralnem lističu +1 ali več.

Katja Pogačar je na Švedskem po dveh tekmovalnih dneh na 32.mestu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Katja Pogačar je na Švedskem po dveh tekmovalnih dneh na 32.mestu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Za Babnik je turnir pomemben tudi v luči lova na vozovnico za olimpijske igre. Za igranje v Parizu pa bi na OP ZDA potrebovala vsaj uvrstitev med najboljših 15.

Za to uvrstitvijo pred zadnjim dnem sicer zaostaja za pet udarcev. Četrti dan OP ZDA bo Babnik začela ob 16.24 po srednjeevropskem času. Najboljše pa bodo na vrsti nekaj po 20. uri.

Slovenijo bo na prihajajočih OI po dobrih nastopih v zadnjem obdobju zastopala Ana Belac, medtem ko se za drugo mesto, v kolikor bosta dovolj visoko uvrščeni, borita Babnik in Katja Pogačar, ki sta na jakostni lestvici 512. oziroma 562.

Katja Pogačar ta konec tedna igra turnir evropske serije v Helsingborgu na Švedskem in po drugem od skupno treh dni zaseda 32. mesto z udarcem pod parom. V Helsingborgu sicer z -8 vodita Angležinja Cara Gainer in Indijka Pranavi Urs.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine