Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Želel si je težkega tekmeca, takšna je bila tudi njegova kariera

Na današnjem spektaklu mešanih borilnih športov WFC 25/Brave 70 v dvorani Tivoli osem razburljivih dvobojev. Marko Drmonjič se bo še zadnjič povzpel v kletko.
Marko Drmonjič (desno) se bo v svojem poslovilnem dvoboju udaril z Erkom Junom (levo). FOTO: Jan Kocjan
Marko Drmonjič (desno) se bo v svojem poslovilnem dvoboju udaril z Erkom Junom (levo). FOTO: Jan Kocjan
Miha Šimnovec
23. 4. 2023 | 08:00
24. 4. 2023 | 01:05
2:59

V tivolski dvorani bo drevi (z začetkom ob 20. uri) velik spektakel v mešanih borilnih športih WFC 25/Brave CF 70, ki ga ljubitelji dvobojev v kletki preprosto ne smejo zamuditi. Organizatorji z Zlatkom Mahićem na čelu obljubljajo namreč osem razburljivih obračunov, v katerih so dovoljeni tako rekoč vsi meti, prijemi in udarci. V kletko se bodo povzpeli tudi štirje slovenski borci, med katerimi bodo oči domačih navijačev še posebej uprte v Marka Drmonjiča, ki bo imel svoj zadnji dvoboj v karieri.

Izkušeni Ljubljančan, ki ima v svoji profesionalni statistiki po deset zmag in porazov, ob tem pa še en neodločen izid, se bo v svojem poslovilnem nastopu v poltežki kategoriji spoprijel z belgijskim Bošnjakom Erkom Junom (5 zmag, 2 poraza), ki velja za vrhunskega borca. »Za zadnjo borbo sem si želel zahtevnega tekmeca. Navsezadnje je bila takšna tudi moja celotna športna pot. Erka spoštujem in komaj čakam na boj,« je v zadnjih tednih, ko je prišlo na dan, s kom se bo udaril, večkrat ponovil 39-letni Drmonjič.

Luka Podkrajšek (zgoraj) bo lovil peto zaporedno zmago. FOTO: Leon Vidic/Delo
Luka Podkrajšek (zgoraj) bo lovil peto zaporedno zmago. FOTO: Leon Vidic/Delo

V težki kategoriji se bosta pod slovensko zastavo borila neporaženi Luka Podkrajšek, ki bo peto zaporedno zmago lovil proti litovskemu orjaku Pavlu Dailidku (4 zmage, 2 poraza), in Miha Frlic, ki bo po jesenski osvojitvi naslova amaterskega evropskega podprvaka prestal ognjeni krst med profesionalci. V svojem prvem poklicnem obračunu se bo postavil po robu Ukrajincu Danilu Kartaviju, ki se bo prav tako prvič predstavil med profesionalnimi borci.

V lahki kategoriji pa se bo od naših borcev dokazoval David Forster (2 zmagi), ki se bo pomeril s Srbom Nemanjo Nikolićem (1 zmaga).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine