Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Že za uvod dve lepi slovenski uvrstitvi na mastersu na Kitajskem

Judoista Maruša Štangar in Adrian Gomboc tik pod zmagovalnim odrom na turnirju za svetovni pokal v Qingdau.
Maruša Štangar (v belem kimonu) si je na mastersu v Qingdau priborila zelo dobro peto mesto. FOTO: Gabriela Sabau/IJF
Maruša Štangar (v belem kimonu) si je na mastersu v Qingdau priborila zelo dobro peto mesto. FOTO: Gabriela Sabau/IJF
12. 12. 2019 | 12:06
12. 12. 2019 | 17:22
1:42
Ljubljana – Že uvodni dan zaključnega mastersa na Kitajskem je postregel z dvema lepima uvrstitvama slovenskih judoistov. V kategoriji do 48 kilogramov si je peto mesto izbojevala Maruša Štangar, v kategoriji do 66 kilogramov pa Adrian Gomboc.

Judoistka Olimpije se je z zmagami nad Srbkinjo Milico Nikolić, Izraelko Shiro Rishony in Španko Julio Figueroa prebila do polfinala, v katerem je morala priznati premoč Mongolki Narantsetseg Ganbaatar. Mlajša od sester Štangar je zatem z Rusinjo Irino Dolgovo izgubila še dvoboj za bronasto kolajno.

Odličje se je nasmihalo tudi Gombocu, ki si je prav tako izbojeval nastop v polfinalu, potem ko je bil boljši od Gruzinca Bagratija Niniašvilija, Izraelca Tala Flickerja in Ukrajinca Georgija Zantaraje. Preboj v zaključni obračun je judoistu Bežigrada preprečil Italijan Manuel Lombardo, v dvoboju za tretje mesto pa je Adrian klonil pred Gruzincem Važo Margvelašvilijem.

V Qingdau sta danes nastopili tudi Anja Štangar (do 52 kg) in Kaja Kajzer (do 57 kg), obe pa sta izpadli že po porazih v uvodnih dvobojih. Starejša od sester Štangar je potegnila krajšo proti Švicarki Evelyne Tschopp, Kajzerjeva pa proti Chen-Ling Lien iz Tajpeja.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine