Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Zdržali bodo le telesno najmočnejši

Motokrosisti s Timom Gajserjem v nedeljo v Indoneziji. Po poškodbi se vrača Herlings.
Tim Gajser je v Italiji zgrešil stopničke za pičlo točko. V Indoneziji ga v nedeljo čakajo zahtevne razmere. FOTO: Honda Pro Racing
Tim Gajser je v Italiji zgrešil stopničke za pičlo točko. V Indoneziji ga v nedeljo čakajo zahtevne razmere. FOTO: Honda Pro Racing
29. 6. 2018 | 12:00
3:26
Ljubljana – Najboljši motokrosisti na svetu, ki se dokazujejo v razredu MXGP, so se po tekmovalnem premoru preselili v Indonezijo, kjer jih čakata dve dirki. V konkurenco se vrača vodilni v svetovnem prvenstvu Jeffrey Herlings. Med njegovo bolniško odsotnostjo je Antonio Cairoli zmanjšal zaostanek za nizozemskim asom na 12 točk.
 

Cairoli dobil zalet med Herlingsovo odsotnostjo


Najprej se bo karavana s Timom Gajserjem na čelu ustavila na otoku Bangka. V nedeljo se bodo motokrosisti merili v mestu Pangkal Pinang, kjer so tekmovali že lani. Dirka jim ni ostala v lepem spominu, močno deževje je zalivalo prizorišče dva tedna pred preizkušnjo, izpeljali so le eno vožnjo.

Letos bo vsa pozornost na Herlingsu in Cairoliju, ki bijeta boj za vrh skupnega seštevka. Oba sta – enako kot drugi tekmeci – preizkusila dirkališče zgolj lani, v Aziji sta tokrat z enakim ciljem, a njuni izhodišči sta povsem drugačni. Herlings se vrača po zlomu in operaciji ključnice, Cairoli pa je med njegovim počitkom dobil zalet z zmago v Lombardiji. »Rad dirkam daleč od doma. Tudi vročina mi ustreza,« zelo sproščeno deluje Cairoli, ki se zaveda svoje prednosti ob hitri vrnitvi Herlingsa v karavano.
 

Lani blato in ena vožnja


Nizozemec se je poškodoval pred dvema tednoma, a je že na svojem motorju. »Zelo sem motiviran, prav boleče je bilo spremljati dirko v Ottobianu v televizijskem prenosu,« je dejal Herlings, zmagovalec osmih letošnjih dirk. Pravi, da zdravstvenih težav nima več. »Tretjič sem si zlomil ključnico na istem mestu. V preteklosti sem se vrnil na motor še prej. Zdravniki pravijo, da je poteza varna in verjamem, da ne bo bolečin. Konkurenca je močna, jaz pa dolgo nisem dirkal, zato bom verjetno izgubil precej točk, tudi vodstvo, vendar imam pred sabo dovolj tekem za vrnitev na vrh,« je razmišljal Herlings, ki načrtuje, da se bo po Indoneziji spet lahko posvetil treningom 100-odstotno.

Od Slovencev bo dirkal le Tim Gajser, ki je bil lani na tem dirkališču v zahtevnih razmerah sedmi. Na zadnjem soočenju s konkurenco pred dvema tednoma v Italiji je stopničke zgrešil za pičlo točko. »Pričakujem vročino in vlago. Na to sem pripravljen. Rad bi pokazal stanovitnost v obeh vožnjah. Lani je bilo zares blatno, upam, da bo tokrat drugače in bomo gledalcem postregli s šovom,« je napovedal 21-letnik.

Klemen Gerčar bo s svojo ekipo ostal doma, tekmecem se bo spet pridružil na evropskih tleh v Loketu, kjer naj bi tekmoval tudi Jernej Irt, ki letos zaradi zdravstvenih težav še ni imel priložnosti za dokazovanje v MXGP. Prav on odlično pozna razmere v Indoneziji, saj je tam dirkal dve sezoni. »Tudi če je 25 stopinj Celzija, je v zraku toliko vlage, da se med vožnjo dušiš. Zdi se, kot bi bilo 35 ali 40 stopinj Celzija. Telesno je brutalno zahtevno. Zdržijo le fizično najbolje pripravljeni,« je razmere, ki v nedeljo čakajo karavano, opisal Ljubljančan.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine