Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Za Marjana Fabjana se prvenstvo zares začenja šele zdaj

V uvodnem krogu na SP v Tokiu izpadel tudi Martin Hojak, danes na tatami olimpijska prvakinja Tina Trstenjak.
Ali se bosta Marjan Fabjan in Tina Trstenjak veselila tudi jutri? FOTO: Reuters
Ali se bosta Marjan Fabjan in Tina Trstenjak veselila tudi jutri? FOTO: Reuters
28. 8. 2019 | 00:08
2:08
Ljubljana – Slovenski judoisti se za zdaj na 33. svetovnem prvenstvu še niso proslavili. Po treh tekmovalnih dnevih v Tokiu še niso dosegli nobene (vidnejše) uvrstitve, včeraj je po porazu s Turkom Bilalom Ciloglujem (0:10) že v uvodnem krogu izpadel tudi Martin Hojak (do 73 kg). Toda za Marjana Fabjana se bo turnir zares začel šele danes.

Najuspešnejši slovenski trener bo danes s Tino Trstenjak (do 63 kg) poslal v ogenj svoje udarno orožje. Celjska šampionka bo v japonski prestolnici lovila že svojo peto zaporedno kolajno na svetovnih prvenstvih po bronasti v Čeljabinsku '14, zlati v Astani '15, srebrni v Budimpešti '17 in bronasti v Bakuju '18. Vmes se je v Riu de Janeiru '16 ovenčala še z naslovom olimpijske prvakinje in osvojila tudi šest zaporednih odličij na evropskih prvenstvih.

Številni uspehi, ki jih je že dosegla, jo v najožji krog favoritinj uvrščajo tudi v japonski prestolnici. Kot druga nosilka bo Trstenjakova v uvodnem krogu prosta, v drugem se ji bo po robu postavila Španka Cristina Cabana Perez, od katere je bila v edinem medsebojnem obračunu predlani prepričljivo boljša na svetovnem prvenstvu v Budimpešti. Vse razen nove zmage in uvrstitve v popoldanske boje za kolajne bi bilo precejšnje presenečenje, nato pa ...

V polfinalu bi 29-letno Celjanko na drugi strani blazin po vsej verjetnosti pričakala njena japonska nočna mora Miku Taširo, lanska svetovna podprvakinja iz Bakuja, s katero je izgubila vseh osem dosedanjih medsebojnih dvobojev. Je napočil čas za prekinitev tega črnega niza?

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine