Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Vse po starem, ACH Volley je najboljši

Ljubljanski odbojkarji so četrtič zapovrstjo in skupno dvanajstič osvojili srednjeevropsko ligo.
Odbojkarji ACH Volleyja so ostali na prestolu. FOTO: Alen Hadžić
Odbojkarji ACH Volleyja so ostali na prestolu. FOTO: Alen Hadžić
Š. R., STA
20. 2. 2022 | 21:38
1:47

Odbojkarji ACH Volleyja so še četrtič zapovrstjo prvaki srednjeevropske lige. V finalu zaključnega turnirja v Pliberku so s 3:1 (14, -20, 22, 14) premagali zagrebško Mladost in tekmovanje končali brez poraza.

Ljubljančani so imeli kar precej dela z mladimi Hrvati, ki jih vodi slovenski trener Radovan Gačić. Mladost je bila sicer v prvem nizu neprepoznavna, je pa zobe pokazala v nadaljevanju. Dobila je drugi niz, kljub velikemu zaostanku tekmece v končnici tretjega skoraj ujela, popustiti pa ni hotela niti v četrtem, vse do izida 14:14. Nato pa je slovenska ekipa nanizala kar 11 točk, kar je pomenilo 42. zmago v sezoni, v kateri še ne pozna poraza. Za ACH Volley je to že 12. naslov srednjeevropskih prvakov.

ACH Volley je bil statistično boljši v vseh prvinah, predvsem pa so Ljubljančani bolje servirali, zagrebški sprejem je bil samo 28-odstoten. Za zmagovalno zasedbo je to druga letošnja lovorika po zmagi v pokalnem tekmovanju.

ACH Volley: Pernuš, Šket 9, Rutar, Mašulović 11, Todorović 5, Peruničić, Okroglič, Kovačič, Gjorgiev 23, Pokeršnik 11, Videčnik 4, Kök; Mladost Zagreb: Višić 2, Repek, Nikačević 9, Bakonji, Silva 5, Jakovac 1, Vasko, Buša 14, Gajić 9, Vlasić, Smiljanić, Zeljković 11, Cvanciger.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine