Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Vozlova osma na 200 m prsno

Tjaša Vozel je na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Glasgowu z izidom 2:21,99 osvojila osmo mesto na 200 m prsno. Neža Klančar 13.
Tjaša Vozel je v predtekmovanju postavila državni rekord. FOTO: Tomi Lombar
Tjaša Vozel je v predtekmovanju postavila državni rekord. FOTO: Tomi Lombar
8. 12. 2019 | 18:49
8. 12. 2019 | 20:30
4:35
Plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel je na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Glasgowu z izidom 2:21,99 osvojila osmo mesto na 200 m prsno. Z 2:18,35 je bila najboljša Rusinja Maria Temnikova, srebro je osvojila Britanka Molly Renshaw, bron pa Italijanka Maria Carraro.

Do polovice tekme je imela Vozlova enak dosežek kot v dopoldanskem predtekmovanju, ko je z državnim rekordom 2:20,99 zasedla drugo mesto. Takrat pa se je začel silovit napad Temnikove ter Italijanke Francesce Fangio, ki sta plavali ob Vozlovi, in slovenska reprezentantka je odgovorila s povečano frekvenco, a s slabšim zavesljajem do konca izgubila celo sekundo.

V boju za zlato si je Temnikova zmago zagotovila šele v finišu, ko je na zadnji četrtini ugnala do takrat vodilno Renshawovo.

Popoldne je nepričakovano priložnost v polfinalu na 50 m prosto dobila še plavalka Olimpije Neža Klančar in s tretjim izidom v karieri 24,71 zasedla 13. mesto.

»To je moj drugi izid v karieri in zaradi tega ne smem biti nezadovoljna, želje pa so bile seveda malce drugačne. Res pa je tudi, da sem v finalu po dolgem času in drugače je kot v predtekmovanju. Tistih drugih 100 metrov enostavno nisem tako dobro odplavala kot zjutraj,« je povedala Vozlova.

Za še boljši dosežek ji je zmanjkalo tudi nekaj izkušenj. »Finale na 200 m prsno je vedno poln presenečenj. Nekatere tekmovalke začnejo hitro, druge počasi, potem se lovi določene tekmice, druge ne. Sama sem se spustila v boj, a začela drobiti vodo in v veliki želji izgubljala energijo. Glede na celo sezono, dva državna rekorda v oktobru, zmago v svetovnem pokalu in temi izidi tukaj, sem s celim zimskim delom doslej zadovoljna. Tudi s tem prvenstvom. Finale, polfinale in državna rekorda na 100 in 200 m prsno so potrdili, da sem trenirala dobro,"« je še dodala.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine