Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Le še dve dirki do vnovičnega nadetja svetovne krone

Tim Gajser drugi na VN Trentina, v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda MXGP še vedno trdno prvi.
Iz gruče motokrosistov se vidi, kdo je resnična kakovost, kot je to primer pri Timu Gajserju, skrajno desno. FOTO: Kristof Van Accom/AFP
Iz gruče motokrosistov se vidi, kdo je resnična kakovost, kot je to primer pri Timu Gajserju, skrajno desno. FOTO: Kristof Van Accom/AFP
M. U.
1. 11. 2020 | 21:41
3:25
Tim Gajser je osvojil drugo mesto na dirki svetovnega motokrosističnega prvenstva razreda MXGP za VN Trentina v italijanski Pietramurati. Potem ko je dobil prvo vožnjo, je bil četrti v drugi. Skupno je zmagal Italijan Antonio Cairoli, ki je tako zaostanek za slovenskim asom v seštevku svetovnega prvenstva zmanjšal za eno točko, a branilec lovorike ima še vedno 73 točk prednosti.

Gajser se je zavedal, da bi ob idealnem razpletu že tokrat lahko postal prvak tudi za sezono 2020. A za kaj takšnega bi moral odpeljati še eno odlično dirko, njegov najhujši tekmec Cairoli pa na domačem terenu slabo. Razpletlo se je pričakovano, tako da boj za naslov še ni odločen. A slovenski zvezdnik je tudi s tem lahko zadovoljen, saj je prednost ostala skoraj enaka, do konca pa sta zdaj še dve dirki. Na voljo je tako še 100 točk, kar pomeni, da mu bo naslov za koronsko sezono le ob neverjetno slabem scenariju še lahko spolzel iz rok.

Tim Gajser dirka novemu naslovu svetovnega prvaka naproti. FOTO: Kristof Van Accom/AFP
Tim Gajser dirka novemu naslovu svetovnega prvaka naproti. FOTO: Kristof Van Accom/AFP


»Vedno se veselim dirk na tej progi, saj je najbližje Sloveniji. Žal letos ob stezi ni bilo slovenskih navijačev, s čimer se je treba sprijazniti, vseeno pa bi se rad zahvalil vsem, ki me podpirajo in stiskajo pesti zame. Steza je bila dobro pripravljena, na vrhu malce mehka, spodaj pa trda. Želel sem le uživati v vožnjah. Še posebej za prvo je ocena odlično. Spet mi je uspel dober štart, le na koncu sem imel nekaj težav s tekmeci, ki so zaostajali za krog. Lahko sem zadovoljen.

V drugi vožnji sem ga polomil s skokom iz štartnih vrat, v prvem krogu sem imel nato kar nekaj težkih trenutkov. A sem želel obdržati hladno glavo, ne hiteti in delati napak. Želel sem si osvojiti tretje mesto in s tem doseči skupno zmago, a na koncu je četrto mesto v drugi vožnji vseeno dober rezultat,« je konec tedna ocenil Gajser.

motokros Trentino Foto Zx
motokros Trentino Foto Zx

 

Najboljši med vsemi


»Tim je v prvi vožnji še enkrat dokazal, da je najboljši med vsemi. Dirkal je povsem gladko in brez skrbi. V drugi vožnji pa se je pokazalo, kako zahtevna je proga za prehitevanje. A vseeno zdaj Tim iz preostalih štirih dirk potrebuje le še 27 točk, da še tretjič v razredu MXGP osvoji naslov svetovnega prvaka,« je dodal glavni menedžer ekipe Honde Marcus Pereira de Freitas.

V razredu MX2, v tem je bil Gajser prvak leta 2015, je bil v Pietramurati uspešen tudi Jan Pancar, ki je bil 13. v prvi in 18. v drugi vožnji, skupno pa 17. z 11 novimi točkami za SP. Zmagal je Belgijec Jago Geerts pred Dancem Thomasom Kjerom Olsnom in Francozom Tomom Viallom. Takšen razplet pomeni, da naslov prvaka še ni oddan, saj je Geerts zmanjšal zaostanek za vodilnim Viallom (693-620).

Pancar je v skupnem seštevku 20. z 99 točkami. Pietramurata je zadnja postaja letošnje sezone. Po včerajšnji dirki za VN Trentina bosta tu še VN Pietramurate v sredo in VN Garde Trentina v nedeljo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine