Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Vladimir Kličko za ostrejšo izolacijo ruskega športa

Nekdanji ukrajinski boksarski šampion Vladimir Kličko je mednarodno športno javnost pozval k še ostrejši izolaciji ruskega športa.
Vladimir Kličko z bratom Vitalijem (desno) med nedeljskim obiskom kontrolne točke na obrobju Kijeva. FOTO: Genya Savilov/AFP
Vladimir Kličko z bratom Vitalijem (desno) med nedeljskim obiskom kontrolne točke na obrobju Kijeva. FOTO: Genya Savilov/AFP
Š. R., STA
9. 3. 2022 | 10:37
9. 3. 2022 | 12:18
1:32

»Osebno nimam nič proti ruskim športnikom, imam pa veliko proti ruskemu predsedniku Putinu in njegovemu vojaškemu stroju,« je v pogovoru za britanski Mirror povedal Vladimir Kličko.

Ukrajinec ocenjuje, da izključitev ruskih športnikov in športnih delavcev s tekmovanj in športa ni dejanje agresije. Meni, da bodo ruski športniki začeli spraševati oblast, zakaj nihče noče tekmovati z njimi. Zato so po Kličkovem mnenju pomembne sankcije na vseh ravneh, tudi v športu.

»Vojno moramo ustaviti v imenu miru,« še pravi nekdanji boksar. Ta je skupaj z bratom Vitalijem Kličkom, ki je župan Kijeva, ostal v Ukrajini, da brani državo pred rusko agresijo. V intervjuju je dejal, da bije največjo borbo v življenju.

Večina večjih mednarodnih športnih zvez je že izključila ruske športnike in športne delavce z vseh tekmovanj. Med prvimi sta bili Mednarodna in Evropska nogometna zveza, Fifa in Uefa, kasneje so sledili v hokeju, košarki, odbojki, rokometu, biatlonu ... Tudi Mednarodni olimpijski komite je mednarodnim zvezam priporočil izključitev ruskih in beloruskih športnikov ter funkcionarjev.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine