Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Velika madžarska veselica ob Donavi

Domači adut Kristof Milak v Budimpešti z zmago in s svetovnim rekordom navdušil občinstvo. Slovenski tabor daleč od podvigov.
Veselju domačega junaka Kristofa Milaka ni bilo konca. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Veselju domačega junaka Kristofa Milaka ni bilo konca. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
21. 6. 2022 | 21:40
1:54

Sleherni svetovni rekord v bazenu med poznavalci na velikih tekmovanjih močno odmeva, toda tokrat se je Donavska arena, najbolj sodoben plavalni objekt stare celine, že kar tresla. Na svetovnem prvenstvu v Budimpešti je namreč domači adut Kristof Milak zmagal na 200 m delfin in za povrh dosegel še svetovni rekord – 1:50,34.

Vnovič je bilo videti, da plavalci v naši vzhodni soseščini ohranjajo izjemno priljubljenost, 22-letnik iz Budimpešte, v lanskem poletju tudi olimpijski prvak na 200 m delfin, kar ni nehal razgrinjati navdušenja ob tako glasnih privržencih, ki v teh dneh spremljajo največjo plavalno tekmo sezone.  

Katja Fain je bila za finale prepočasna. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Katja Fain je bila za finale prepočasna. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Četrti dan prvenstva slovenskih nastopov ni bilo, ne prav navdušena nad svojimi dosežki sta prizorišče zapustila Peter John Stevens in Katja Fain, ki si želita vidnejše izide na avgustovskem EP v Rimu. Slednja si na 200 m prosto ni uresničila želje o uvrstitvi med finalno osmerico, brez te je ostala tudi Janja Šegel, ki ji je sicer po včerajšnjem dopoldanskem predtekmovanju dobro kazalo, toda v večernem polfinalu je bila naloga vendarle pretirano zahtevna. Današnji finale je pripadel Kitajski Junxuan Yang.

 Omenjena Šeglova je sicer še prijavljena za jutrišnji štart na 100 m prosto. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine