Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ugrofinci najhitreje vozijo na Ugrofinskem

Finec Kalle Rovanperä prepričljiv na reliju za svetovno prvenstvo v Estoniji.
Ugrofinec Kalle Rovanperä se na reliju v ugrofinski Estoniji počuti kot doma. FOTO: Timo Anis/AFP
Ugrofinec Kalle Rovanperä se na reliju v ugrofinski Estoniji počuti kot doma. FOTO: Timo Anis/AFP
Š R., STA
22. 7. 2023 | 21:19
22. 7. 2023 | 21:29
1:52

Svetovni prvak Kalle Rovanperä (Toyota) je na poti do zmage na reliju za svetovno prvenstvo v Estoniji. Danes je Finec dobil vse hitrostne preizkušnje in ima pred nedeljskim zadnjim dnem več kot pol minute naskoka pred Belgijcem Thierryjem Neuvillom (Hyundai).

Rovanperä se je v vodstvo prebil ob koncu petkove etape, danes pa je nanizal osem zmag v hitrostnih preizkušnjah in prednost s treh sekund povečal na 34,9 sekunde. Še šest sekund več zastaja tretji, njegov rojak Esapekka Lappi (Hyundai), zadnji z manj kot minuto zaostanka je Valižan Elfyn Evans (Toyota).

»Seveda je občutek dober. Užival sem v dnevu, še posebej, ker je avto deloval brezhibno, te hitrostne preizkušnje pa so moje najljubše v celotni sezoni. Lahko sem šel na polno, pa še ogromno navijačev je,« je bil po predzadnjem dejanju relija zadovoljen Finec.

Domači adut Ott Tänak (Ford) je že prvi dan relija v četrtek izgubil možnosti za visoko uvrstitev, ker je zaradi menjave motorja v dirkalniku dobil petminutni pribitek. Zdaj se je prebil na osmo mesto, brez kazni pa bi ob zaostanku 5:55 minute zasedal peto.

Po prvih sedmih dirkah za točke SP je v vodstvu Rovanperä s 140 točkami. Valižan Elfyn Evans je zbral 99, tretjeuvrščeni Francoz Sebastien Ogier (Toyota), ki ne nastopa v Estoniji, pa točko manj.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine