Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tudi v Singapurju Lando Norris ne popušča

Britanski dirkač Lando Norris se še naprej bori, da bi bil zaključek sezone v F1 čim bolj zanimiv, v Singapurju je v kvalifikacijah ugnal Maxa Verstappna.
Lando Norris je v drugi polovici sezone zelo hiter. FOTO: Mohd Rasfan/AFP
Lando Norris je v drugi polovici sezone zelo hiter. FOTO: Mohd Rasfan/AFP
Š. R., STA
21. 9. 2024 | 17:11
21. 9. 2024 | 17:17
1:33

Britanec Lando Norris iz McLarna bo na nedeljski dirki voznikov formule 1 za veliko nagrado Singapurja začel s prvega startnega mesta. V kvalifikacijah pred dirko svetovnega prvenstva je s časom minute in 29,525 sekunde za 0,155 sekunde premagal Nizozemca Maxa Verstappna za šesti "pole" v karieri.

Norris, drugi v SP, se bori, da bi premagal svetovnega prvaka Verstappna, tudi vodilnega v skupni razvrstitvi. Drugi Britanec, Lewis Hamilton (Mercedes), bo startal s tretjega mesta po poznem začetku kvalifikacij, ki so potekale pod reflektorji na mestnem dirkališču.

Ferrarijev Carlos Sainz, ki je prejšnjo sezono v Singapurju začel s prvega startnega mesta, se je zaletel v zid, kar je povzročilo rdečo zastavo za prekinitev nastopa. Španec ni bil poškodovan, a bo moral dirko začeti z 10. mesta. Stevardi so po nesreči hiteli odstraniti njegov dirkalnik, da so se lahko kvalifikacije nadaljevale.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine