Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

McLarnov dirkač št. 2 je postal št. 1 (VIDEO)

Na veliki nagradi Azerbajdžana v Bakuju se je zmage, svoje druge v formuli 1, veselil mladi Avstralec Oscar Piastri. McLaren vodi v konstruktorski razvrstitvi.
Oscar Piastri je bil najhitrejši v Bakuju. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters
Oscar Piastri je bil najhitrejši v Bakuju. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters
15. 9. 2024 | 15:56
15. 9. 2024 | 18:10
2:55

Avstralski dirkač Oscar Piastri, ki so ga pred dnevi vodilni možje pri McLarnovem moštvu formule 1 degradirali v voznika št. 2 (za svojim prvim adutom Landom Norrisom), je bil v Bakuju št. 1. Na veliki nagradi Azerbajdžana, 17. letošnji postaji za svetovno prvenstvo, je namreč slavil svojo drugo zmago v kraljevskem avtomobilističnem razredu. 

S črno-belo karirasto zastavo je Piastriju kot prvemu pomahala nekdanja manekenka Naomi Campbell. »Hvala, fantje, to je bilo zame najbolj naporno popoldne doslej,« je po prečkanju ciljne črte svoji ekipi prek radijske zveze sporočil 23-letni zmagovalec iz Melbourna. Zadnji krog so sicer dirkači odpeljali za virtualnim varnostnim avtomobilom, potem ko sta krog prej v boju za tretje mesto trčila Španec Carlos Sainz mlajši (Ferrari) in Mehičan Sergio Perez (Red Bull). 

Drugo mesto si je pridirkal Ferrarijev monaški adut Charles Leclerc, na najnižjo stopnico zmagovalnega odra pa se je povzpel Britanec George Russell (Mercedes), ki je odprtih rok sprejel »darilo« Sainza in Pereza.

Vodilni v skupni razvrstitvi, Max Verstappen (Red Bull), se je moral tokrat sprijazniti s petim mestom, nehvaležno četrto pa si je pridirkal njegov najhujši tekmec in Piastrijev moštveni sotekmovalec Lando Norris (zdaj za nizozemskim šampionom zaostaja za 59 točk), ki je tako prispeval svoj delež k McLarnovemu prevzemu vodstva v konstruktorski razvrstitvi. 

Naslednja dirka bo že čez teden dni v Singapurju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine