Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Trener Eme Kozin si je pošteno oddahnil

Slovenska boksarska šampionka v Nemčiji odšteva zadnje dneve do sobotnega obračuna z Urugvajko Chris Namus.
Ema Kozin zase pravi, da je v življenjski formi. FOTO: Jože Suhadolnik
Ema Kozin zase pravi, da je v življenjski formi. FOTO: Jože Suhadolnik
12. 10. 2020 | 20:32
1:46
Da se zaradi morebitne poostritve ukrepov proti širitvi bolezni covid-19 ne bi kaj zapletlo na poti, je Rudolf Pavlin, trener slovenske boksarske »princeske« Eme Kozin, svojo varovanko že včeraj odpeljal v Donauwörth. V tem bavarskem mestecu bo imela namreč 21-letnica iz Šmartnega ob Savi to soboto največji dvoboj doslej.

V poklicnem ringu neporažena Kozinova, ki ima v svoji statistiki 19 zmag (10 z nokavtom) in en neodločen izid, se bo v Donauwörthu ob šampionskih pasovih združenj WBF in WIBA borila tudi za prestižni naslov svetovne prvakinje v srednji kategoriji (do 72,574 kg) po različici WBC. Nasprotnica slovenske šampionke bo dvanajst let starejša Urugvajka Chris Namus (25 zmag, 8 z nokavtom, 5 porazov).
image_alt
Ema Kozin čez poltretji mesec za sanjski šampionski pas

image_alt
»Princeskina« zmaga buri duhove, besna Švedinja razmišlja o pritožbi


Izkušena boksarka iz Montevidea je prav tako že prispela v Nemčijo. »Ko so mi prireditelji iz kluba CPI Box sporočili, da je Chris Namus že v Donauwörthu, sem si pošteno oddahnil. Zaradi razmer, ki zdaj zavoljo novega koronavirusa vladajo v svetu, se lahko namreč hitro kje kaj zatakne,« je omenil Pavlin in v isti sapi dodal, da že nestrpno pričakuje sobotni obračun. Enako velja tudi za Kozinovo, ki zase pravi, da tako dobro še ni bila pripravljena.


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine