Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tragična strelska nesreča pretresla Italijo

Zdravniki niso mogli več rešiti življenja mladinskemu svetovnemu in evropskemu prvaku v streljanju na glinaste golobe.
Cristian Ghilli je bil eden od najbolj nadarjenih strelcev na glinaste golobe. FOTO: Facebook C. G.
Cristian Ghilli je bil eden od najbolj nadarjenih strelcev na glinaste golobe. FOTO: Facebook C. G.
11. 1. 2022 | 01:06
11. 1. 2022 | 12:55
1:34

Italijo pretresa velika tragedija. Med lovom v Toskani nedaleč stran od Montecatinija Val di Cecine, ki leži 60 kilometrov južno od Pise, se je namreč smrtno ponesrečil mladinski evropski in svetovni prvak v streljanju glinastih golobov, 19-letni Cristian Ghilli.

Kakor piše rimski časnik La Repubblica, se je Ghilli spotaknil med hojo in pri tem izgubil nekaj nabojev. Ko se je sklonil, da bi jih pobral, pa se je sprožila njegova puška. Krogla ga je zadela naravnost v trebuh. Cristianov oče ter njegova bratranca, prav tako še najstnika, so nemudoma poklicali na pomoč v najbližjo bolnišnico, kamor so ga prepeljali naravnost v operacijsko sobo. Čeprav so se zdravniki trudili po svojih najboljših močeh, niso mogli ustaviti notranjih krvavitev. Zvečer je Cristianovo srce prenehalo bíti.

Ghilli je veljal za enega od najbolj nadarjenih strelcev na glinaste golobe na svetu. Oktobra lani je mladenič na mladinskem svetovnem prvenstvu v Limi prispeval velik delež k zlatima lovorikama moške in mešane ekipe, v posamični konkurenci pa si je pristreljal bronasto kolajno. Z majskega evropskega prvenstva v Osijeku se je Ghilli vrnil celo s tremi zlatimi odličji.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine