Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tokić in Jorgić končala boje med posamezniki

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je v posamični konkurenci ostal brez osmine finala evropskega prvenstva v Varšavi.
Darko Jorgić je končal nastope med posamezniki na letošnjem EP. Foto NZS
Darko Jorgić je končal nastope med posamezniki na letošnjem EP. Foto NZS
F. T., STA
25. 6. 2021 | 19:00
10. 11. 2021 | 11:34
1:39

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je v posamični konkurenci ostal brez osmine finala evropskega prvenstva v Varšavi. V šestnajstini finala ga je v sedmih nizih premagal Šved Anton Kallberg. Neuspešen je bil tudi drugi slovenski predstavnik Bojan Tokić.

Jorgić je dvoboj dobro odprl in dobil uvodna niza z 11:7. Tretjega je izgubil s 7:11, v četrtem pa je spet zmagal z 11:7. Nato pa se je Slovencu ustavilo, Šved je dobil preostale tri nize na 2, 8 in 8. V osmini finala se bo Kallberg pomeril z Nemcem Ruwenom Fliusom. Ta je v 1/16 finala izločil Bojana Tokića. Slednji je prva dva niza izgubil s po 3:11, potem pa je dvoboj predal.

Jorgić je sicer danes uspešno igral med dvojicami, skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem se je uvrstili v četrtfinale. Potem ko sta v prvem krogu izločila druga nosilca Nemca Tima Bolla in Patricka Franzisko, sta v osmini finala s 3:1 premagala še eno močno dvojico, Šveda Jona Perssona in Kallberga. Za uvrstitev v polfinale in s tem že tudi osvojitev najmanj bronaste kolajne se bosta v soboto merila s Portugalcema Tiagom Apolonio in Joaom Monteirom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine