Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tim Gajser v Belgiji tik pod odrom

Naš vodilni motokrosist po 4. mestu obdržal skupno vodstvo v sezoni, res pa se mu je španski tekmec Jorge Prado približal.
Tim Gajser še naprej kot vodilni v razvrstitvi sezone dirka proti novemu naslovu svetovnega prvaka. FOTO: dokumentacija Dela
Tim Gajser še naprej kot vodilni v razvrstitvi sezone dirka proti novemu naslovu svetovnega prvaka. FOTO: dokumentacija Dela
STA, Š. R.
28. 7. 2024 | 18:46
28. 7. 2024 | 18:46
3:00

Vodilni slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v Lommlu (Bel) zasedel 4. mesto, potem ko je bil 5. v prvi in četrti v drugi vožnji. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings. Drugi slovenski predstavnik v tem razredu Jan Pancar je bil 20.

Gajser je ostal vodilni v seštevku SP, a je Španec Jorge Prado zmanjšal zaostanek. Zdaj ima Slovenec še 24 točk naskoka (705-681). Gajser je v Belgijo prišel kot prvi v seštevku sezone. Razlika se je sicer nekoliko zmanjšala že po kvalifikacijah, ki jih je v soboto dobil Prado, Gajser je bil tretji.

Tudi v današnji prvi vožnji je bil svetovni prvak boljši. Že po štartu je prevzel vodstvo, Gajser je začel slabše in bil po prvem krogu šele sedmi. Pozneje je pridobil nekaj mest, skušal je priti tudi mimo Francoza Romaina Febvra na 4. mesto, a je ostal na petem pred Nizozemcem Glennom Coldenhoffom.

V prvem delu je kazalo, da bo vožnjo prepričljivo dobil branilec naslova, za njim sta vozila Nizozemca Herlings in Calvin Vlaandern. A je Herlings, čeprav se je vmes znašel tudi na tleh, nato štiri kroge pred koncem prehitel Prada in zmagal. Španec je bil 2., Vlaandern pa 3.

Druga vožnja se je za Gajserja začela bolje, saj je po 6. mestu po startu hitro prišel do 3. mesta, pred njim sta bila le Prado in Herlings. Takšen vrstni red je ostal do polovice vožnje, potem pa je Herlings tekmeca prehitel in do konca ostal v vodstvu.

V 11. krogu je Gajserja prehitel Febvre, tako da je slovenski dirkač vožnjo končal na četrtem mestu.

Skupno na dirki je bil Herlings prvi z vsemi 50 točkami, drugi Prado (44), tretji pa Febvre (38). Gajser je bil četrti s 34.

Drugi Slovenec Pancar se v prvi vožnji na težkem terenu sprva ni najbolje znašel. V kvalifikacijah je bil 25., proti koncu prve vožnje pa je nekaj mest pridobil, tako da je nazadnje vožnjo končal na 21. mestu. Še bolje se je odrezal v drugi, ko se je v drugi polovici prebil med dobitnike točk na 19. mestu, dobil je dve za skupno 20. mesto na dirki. V SP pa je zdaj 15., ima 176 točk.

Naslednja dirka bo 11. avgusta v Uddevalli na Švedsekm.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine