Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Thiema zmotil žulj, Đokovića smrt cerkvenega uglednika

Presenetljiv konec tedna brez udarnih zvezdnikov spektakla v avstrijski metropoli.
Dominic Thiem se je zaradi žulja na stopalu mučil v četrtfinalu dunajskega turnirja. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Dominic Thiem se je zaradi žulja na stopalu mučil v četrtfinalu dunajskega turnirja. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
31. 10. 2020 | 13:08
31. 10. 2020 | 13:10
2:28
V pomanjkanju tistega običajnega velemestnega utripa, kot ga ob številnih prireditvah in družabnih dogodkih ponavadi ponuja Dunaj, se je najmanj tistih 1000 srečnežev z vstopnicami za tradicionalni teniški turnir v Mestni dvorani veselilo tega konca tedna s polfinalom in finalom. Toda navdušenje je splahnelo, ko se je od tekmovalnega dela poslovil domači junak Dominic Thiem, ob njem pa tudi št. 1 svetovnega tenisa Novak Đoković.

Slednji se je na Dunaju počutil skorajda domače, saj tu živi izjemno število srbskih izseljencev, podobno tudi hrvaških, ki so nekoč prav v tej Mestni dvorani ponosno stiskali pesti za Gorana Ivaniševića. Splitčan v zadnjih letih sodeluje v trenerskem štabu Đokovića, ki pa je tokrat, kot smo poročali, svoje številne privržence na Dunaju razočaral. Senzacionalno gladko je namreč izpadel proti Lorenzu Sonegu (2:6, 1:6), Italijan je sploh prvič doslej premagal koga od tekmecev iz elitne svetovne deseterice. »Nedvomno je bila to igra mojega življenja,« je razumljivo vzneseno razlagal na novinarski konferenci, na kateri pa je bil Đoković, presenetljivo, povsem miren in skozi vrstice dal vedeti, da ga je močno prizadela smrt metropolita srbske pravoslavne cerkve v Črni gori, ki si je močno prizadeval za obstoj Srbov v tej mali obmorski državi, prav korenine vodilnega teniškega igralca na svetu pa so tudi črnogorske ...

Igra Novaka Đokovića je bila tokrat neprepoznavna. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Igra Novaka Đokovića je bila tokrat neprepoznavna. FOTO: Georg Hochmuth/AFP


Thiem? Avstrija se je veselila domačega nastopa zmagovalca Odprtega prvenstva ZDA, vendar pa se je morala sprijazniti z njegovim slovesom od turnirja v četrtfinalu po porazu z ruskim tekmecem Andrejem Rubljovom. Za Thiema je bil usoden velik žulj na desnem stopalu, bolečine so bile tako hude, da zdaj razmišlja o odpovedi udeležbe na turnirju serije masters v Parizu. Upa seveda, da bo lahko nastopil na londonskem finalu sezone, turnirju najboljše osmerice, kamor se je igralec iz Spodnje Avstrije uvrstil petič doslej. Sicer pa bodo 27-letnika iz Lichtewörtha v Spodnji Avstriji v kratkem prvič doslej predvidoma izbrali za športnika leta v državi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine