Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Stevens na pragu zmage, ki mu je ušla v finišu

Plavalec Triglava je na tekmi svetovnega pokala v Singapurju s časom 26,09 zasedel tretje mesto na 50 metrov prsno.
Peter John Stevens se je spogledoval celo z zmago. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Peter John Stevens se je spogledoval celo z zmago. FOTO: Mavric Pivk/Delo
J. P.
16. 11. 2018 | 17:12
16. 11. 2018 | 17:17
2:06
Singapur – Na tekmi svetovnega pokala v Singapurju se je izkazal tudi slovenski plavalec Peter John Stevens z novo uvrstitvijo na stopničke. Član kranjskega Triglava je s časom 26,09 zasedel tretje mesto na 50 metrov prsno, premoč pa priznal Belorusu Ilji Šimanoviču (25,95) in Rusu Kirilu Prigodi (26,01). Stevensov trener Luka Berdajs je celo prepričan, da bi moral njegov varovanec zmagati, krivdo za najnižjo stopničko pa si mora zaradi pasivnega prihoda v cilj pripisati kar sam.


Za stotinko zadržal 3. mesto


»Tretje mesto je odlično, tudi čas je zelo dobro izhodišče pred decembrskim svetovnim prvenstvom na Kitajskem. Vseeno pa se na posnetku vidi, da je imel Peter v končnici položaj za zmago, a bil preveč pasiven, morda se mu na zadnjem zavesljaju ni povsem izšel prihod v cilj. Vsekakor bi lahko zmagal, naposled pa je bilo v nevarnosti celo tretje mesto, saj je Američan Michael Andrew za njim zaostal za pičlo stotinko,« je pod opravljeno potegnil črto trener Berdajs.


Priprave za SP onstran »luže«


Stevens se bo za svetovno prvenstvo pripravljal onkraj »luže«, od koder bo neposredno odpotoval v Hangzhou. Po prvenstvu se bo vrnil v domovino in s Triglavom začel priprave za novo sezono s poletnim vrhuncem na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. Kdo pa bo ob njem decembra branil slovenske barve na Kitajskem, bo znano po mitingu ta konec tedna v Kranju. Vstopnici imata že v žepu Katja Fain in Neža Klančar, z dvema odličjema ena od junakinj slovenske odprave na olimpijskih igrah mladih oktobra v Buenos Airesu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine