Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenski težkokategornik do sedme kolajne v svetovnem pokalu

Judoist bistriškega Impola Vito Dragič si je na turnirju v Sarajevu izbojeval tretje mesto, blizu odličju je bila tudi mlada Nika Tomc.
Vito Dragič (drugi z desne) si je v Sarajevu priboril bronasto kolajno. FOTO: Tino Marić/EJU
Vito Dragič (drugi z desne) si je v Sarajevu priboril bronasto kolajno. FOTO: Tino Marić/EJU
Miha Šimnovec
18. 9. 2023 | 22:38
18. 9. 2023 | 22:39
1:41

Od četverice slovenskih judoistov je na turnirju za svetovni pokal v Sarajevu minuli konec tedna najvišje posegel Vito Dragič, ki si je v kategoriji nad 100 kilogramov izbojeval bronasto kolajno. Naš dolgoletni reprezentant je bil v obračunu za tretje mesto z iponom premagal Srba Igorja Vračarja.

V uvodnem krogu je bil Dragič prost, v četrtfinalu pa je moral priznati premoč Nemcu Marvinu Belzu, ki se je v nadaljevanju ovenčal z zlato lovoriko. Judoist Impola se je po porazu preselil v repešaž, v katerem je bil z iponom boljši še od madžarskega težkokategornika Mihalyja Cserkaszova. Dragič je tako svojo vitrino obogatil s sedmim odličjem s tekmovanj za svetovni pokal.

Blizu kolajni je bila tudi Nika Tomc (do 57 kg), ki je zasedla peto mesto. Obetavna judoistka kluba Z'dežele Sankaku, ki je konec julija zablestela z zmago na olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) v Mariboru, je ugnala Izraelko Ofir Gidron in Avstrijko Julio Sommer, izgubila pa je z domačo borko Anđelo Samardžić in Izraelko Romi Dori.

David Štarkel (do 60 kg) je končal na sedmem mestu, Leila Mazouzi (do 63 kg) pa je ostala brez uvrstitve.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine